Medi ambient

TERRES de l'Ebre

El Code farà un tractament addicional contra la mosca negra

Enguany hi ha més mosca negra que mai. Ho han admès els mateixos tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code), l'organisme que fa els tractaments contra aquest insecte de picada virulenta que cria a les plantes aquàtiques del riu. El retard en l'inici dels tractaments –des de principi d'any només se n'han fet dos– explica la proliferació de mosques adultes. Per pal·liar la situació, el Code preveu fer un tractament addicional d'aquí a pocs dies. “No ens esperarem cinc setmanes com és habitual i, encara que hi haja poques larves, el farem igualment per veure si podem reconduir la situació”, va explicar ahir Raül Escosa, director del Code. Escosa també va dir que l'últim tractament contra la mosca negra, dut a terme el 8 de juliol, havia anat molt bé. “Amb una efectivitat del cent per cent”, va precisar, tot i la gran concentració de larves, unes 300 per quilo de macròfits. Pel que fa al mosquit, demà es farà el segon tractament aeri als arrossars. En canvi, a les zones naturals només ha calgut fer dos tractaments des que va començar la temporada.

Visita de Poblet

Ahir el president de la Diputació, Josep Poblet, va visitar les instal·lacions del Code al Consell Comarcal del Montsià i a Deltebre, i va lloar la tasca d'aquest organisme tant en la lluita contra el mosquit com en la gestió dels residus i les depuradores del Baix Ebre i el Montsià. En els últims deu anys, la Diputació ha aportat 300.000 euros per finançar-lo. Per la seua banda, el president del Code, Antoni Montagut, va insistir que cal que els departaments de Salut, Política Territorial i Turisme també formen part del Code per millorar-ne l'operativitat, i que cal fer efectiva també la incorporació de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia