Medi ambient

estat espanyol

Estabilitzat l’incendi de Carcastillo, es retiren els mitjans estatals

L’UME es retira de l’incendi de Burgos per la millora de la seva evolució

Continuen actius 3 incendis a Lleó, el de Ponferrada amb perill encara després de 9 dies

L’incendi forestal de Carcastillo (Navarra) està “estabilitzat” i prop de ser perimetrat, una favorable evolució que ha permès la retirada aquest dimarts al migdia dels mitjans aeris estatals que treballaven en l’extinció en suport dels de Navarra.

Així ho han indicat a Efe fonts del govern de Navarra, que han assenyalat que es considera la possibilitat de rebaixar l’emergència al nivell 1 del Pla de Protecció Civil d’Emergència per Incendis Forestals (Pla Infona), encara que tot dependrà de la deriva del vent, que s’espera que canviï de direcció a primera hora d’aquesta tarda.

En qualsevol cas, ja s’han retirat els tres avions de càrrega en terra i dos avions amfibis que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic havia sumat aquest dimarts en les labors d’extinció als dos helicòpters de Navarra que segueixen en la zona al costat de les dotacions de Bombers i de Guarderío Forestal que treballen per terra.

Els bombers han fet públic en el seu compte de Twitter el seu agraïment als veïns de Carcastillo i als agricultors de la zona per l’ajuda prestada amb els seus tractors i maquinària.

El foc, del qual SOS Navarra va ser informat a les 13.18 hores d’ahir, es va desenvolupar amb gran rapidesa a partir de diversos focus pròxims a la carretera NA-178 (Peralta-Carcastillo-límit amb Aragó), ha afectat una pineda densament arbrada en l’àrea coneguda com a Punta de la Talaia i El Romeral i també s’han vist afectats camps de cultiu ja collits.

També des de SOS-Navarra s’adverteix que el risc d’incendi previst per l’Agència Estatal de Meteorologia per a aquest dimarts és “extrem” en la major part de Navarra, per la qual cosa demanen “evitar qualsevol activitat que pugui produir incendis”.

Situació a Burgos

Pel que fa a l’incendi que afecta la província de Burgos, aquest dimarts la Unitat Militar d’Emergències ha començat la seva retirada de l’incendi forestal declarat aquest passat diumenge en Quintanilla del Coco (Burgos) per la millora de la seva evolució la qual cosa ha permès rebaixar el seu nivell de perillositat del nivell 2 al 1, en una escala de major a menor intensitat.

L’incendi no està controlat ni el seu perímetre està estabilitzat, però la millora de les condicions meteorològiques i la labor del servei d’extinció d’incendis ha permès una millora, segons ha explicat el director tècnic Luis Santatecla.

Els agents se centren ara a evitar les petites reproduccions que s’estan produint i s’espera que els veïns dels dos pobles que encara continuen evacuats, Santo Domingo de Silos i Santibáñez del Val, poden tornar a casa al més aviat possible. Actualment, treballen en l’incendi medis terrestres i 2 helicòpters.

Afectacions a Lleó

Tres incendis es mantenen actius a la província de Lleó aquest dimarts, localitzats en Balboa, Matallana de Torío i en la pedania de muntanyes de la Valdueza, en el municipi lleonès de Ponferrada, declarat el passat 17 de juliol que segueix en nivell 1 de perillositat, en una escala ascendent del zero a tres, després d’arrasar gairebé 1.500 hectàrees.

El Centre de Coordinació Operativa Integrat (Cecopi), presidit per la delegada territorial de la Junta a Lleó, Ester Muñoz, ha informat aquest dimarts que les flames no han avançat en les últimes hores en el perímetre de gairebé 70 quilòmetres.

El Cecopi va determinar ahir la baixada de 2 a 1 el nivell de perillositat de l’incendi perquè no hi ha cap risc per a cap població.

En la jornada d’aquest dimarts en les labors d’extinció d’aquest incendi treballen tres tècnics, sis agents mediambientals, tres autobombes, dos buldòzers, quatre quadrilles de terra i un lloc de comandament avançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ