Medi ambient

estat espanyol

Activen el nivell 1 d’emergències per un incendi a Mijas

Aquesta zona ja ha patit un total de tres episodis de foc forestal en els últims dies

El nivell 1 del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Màlaga ha estat activat a les 16.40 hores d’aquest dimarts per la delegada del govern andalús, Carmen Casero, davant el foc que s’ha declarat aquesta tarda en el paratge de Majadilla del Muerto a la localitat de Mijas (Màlaga).

Aquest nivell s’activa en aquells incendis en els quals, tot i poder ser controlats amb els mitjans d’extinció previstos, s’estima que, per la seva possible evolució, sigui necessària la posada en pràctica de mesures per a la protecció de les persones i dels béns de naturalesa no forestal.

De moment, sis mitjans aeris del Pla Infoca (dos avions i quatre helicòpters) i gairebé un centenar de professionals treballen per terra en l’extinció d’aquest incendi, el tercer que es declara en aquesta localitat malaguenya des del passat dia 15.

El foc ha obligat a més a tallar al trànsit en tots dos sentits l’AP-7 entre els quilòmetres 201 i 214 pel fum, segons ha informat el servei d’emergències 112.

L’incendi es va detectar al voltant de les 15.35 hores i les condicions no són favorables a causa de les altes temperatures que es registren aquests dies i la situació d’“estrès hídric” de la vegetació, ha explicat a Efe un portaveu del dispositiu Infoca.

En els últims dies s’han registrat tres incendis a Mijas, el primer d’ells i de major magnitud el que va començar el passat dia 15 en la serra del municipi i es va estendre ràpidament a Alhaurín el Grande i Alhaurín de la Torre, que va afectar a prop de 2.000 hectàrees i va obligar a desallotjar a més de 2.700 persones dels seus habitatges.

Diumenge passat es va produir un altre incendi a Mijas, originat per un vehicle que va cremar a l’AP-7 i que va afectar la massa forestal, la qual cosa va obligar a mobilitzar una desena de mitjans aeris i prop d’un centenar d’efectius terrestres, i va ser estabilitzat hores després.

Una desena d’incendis forestals declarats a Andalusia en 24 hores

Una desena d’incendis forestals, la majoria d’ells ja estabilitzats o sota control, s’han declarat a Andalusia en les últimes 24 hores, en el tram final d’una onada de calor que comença a remetre en la comunitat autònoma, però que manté termòmetres per sobre dels 40 graus en algunes províncies.

L’últim a declarar-se ha estat un incendi forestal a Mijas, el tercer en la localitat malaguenya en deu dies, i en ell estan treballant ja medis terrestres i aeris, en la zona del paratge Majadilla del Muerto, on s’ha activat el nivell 1 del Pla d’Emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona