Medi ambient

Itàlia

S’eleva el balanç de víctimes i evacuats pels aiguats a Emília Romanya

Almenys 13 persones han perdut la vida per les inundacions al nord-est d’Itàlia, que han obligat a desallotjar més de 20.000 persones

Unes 5.000 explotacions agrícoles han quedat anegades

El balanç de víctimes per les inundacions a la regió d’Emília Romanya, al nord-est d’Itàlia, ha augmentat aquest dijous fins, almenys, els 13 morts, segons els mitjans locals.

Els equips de rescat, que continuen la recerca de desapareguts, han localitzat aquesta tarda cinc cadàvers a la zona de Ravenna, a la costa de l’Adriàtic. Es tracta de persones d’edat avançada que no haurien pogut fugir de les seves cases abans que quedessin colgades.

En concret, els efectius d’emergències han trobat una parella de 73 i 71 anys al seu pis de Russi; un matrimoni d’ancians a la seva casa de Sant’Agata sul Santerno i un altre home també d’edat avançada a Castel Bolognese. Alguns mitjans afegeixen una catorzena víctima mortal, que seria una persona desapareguda a Boncellino durant les inundacions.

D’altra banda, una de les nou persones que ahir havia estat donada per morta ha estat localitzada amb vida. Es tracta de l’ocupant d’un cotxe que va quedar submergit a l’aigua entre Castel Bolognese i Solarolo, i que al matí es va comptar com a morta, però més tard es va confirmar que havia aconseguit fugir a temps.

Els voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja, els Bombers, la policia i la Marina han rescatat entre ahir i avui 423 persones dels municipis de Sant’Agata sul Santerno, Solarolo i Massa Lombarda.

Les pluges, que han perdut força en les últimes hores, han obligat a evacuar més de 20.000 persones i han malmès moltes infraestructures, com carreteres, línies de ferrocarril i xarxes elèctriques i de telefonia.

A les províncies de Forlì-Cesena i Ravenna hi ha pobles sencers sota l’aigua i el nivell de tots els rius continua per sobre del llindar d’emergència.

A més, l’aigua ha negat més de 5.000 explotacions agrícoles, amb desenes de milers d’hectàrees sota l’aigua, i ha ofegat animals, segons ha informat Coldiretti, la principal associació agrícola italiana.

El president de la regió d’Emília Romanya, Stefano Bonaccini, ha destacat que en 36 hores ha caigut el mateix volum d’aigua que en sis mesos. Bonaccini ha agraït al govern italià que hagi assignat 30 milions d’euros per fer front a la crisi, però ha advertit que els danys materials per les inundiacions s’eleven a “milers de milions d’euros”.

El govern de Giorgia Meloni ha anunciat que destinarà 20 milions d’euros a la regió afectada, que se sumen als 10 milions que ja va aprovar per pal·liar l’impacte de les inundacions del 2 i 3 de maig a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona