Medi ambient

Espolla marca la temperatura màxima del dia amb 41.7º

Nombrosos municipis de comarques de l’interior, com Albesa, Vinebre, Artés, Seròs i Orís, s’acosten als 41º

La primera onada de calor s’allargarà fins divendres, serà persistent i extensa i s’assoliran temperatures màximes superiors als 40º a diferents punts de Ponent i de l’interior del país, així com també mínimes que no baixaran dels 25º en gran part del litoral i prelitoral. Tot i que el pic de temperatura no arribarà als 45º de rècord del juliol, els termòmetres estan registrant valors que superen els 41º. Aquest dilluns l’Alt Empordà ha registrat la temperatura màxima i mínima més alta del país, segons dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Així, Espolla ha registrat la temperatura més alta amb 41.7º, mentre que Portbou també s’ha situat al capdavant del podi en temperatura mínima més alta durant la matinada, amb un pic de 30.3º.

Tal com ha anat explicant el Meteocat al llarg del dia a través de les xarxes socials i la seva web, les temperatures màximes han superat els 40º a nombrosos municipis, sobretot de Ponent i d’altres punts de l’interior del país. Així, el termòmetre a Tortosa també s’ha acostat als 42, com Espolla. Albesa (Noguera) ha marcat 41.1º, mentre que a Vinebre (Ribera d’Ebre), Artés (Bages) i Seròs (Segrià) s’han arribat als 40.9º. Orís (Osona) ha assolit els 40.8º; i Castellnou de Seana (Pla d’Urgell), Benissanet (Ribera d’Ebre) i Alcarràs (Segrià), han patit els 40.7º. Aquestes temperatures només són algunes de les registrades pel Meteocat, que ha registrat molts altres valors per sobre dels 40º a sectors de Ponent, les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i punts del nord-est. A gran part de Catalunya, s’han registrat valors entre els 35º i els 40º.

Rècord des del 2018 a Barcelona-Zona Universitària

Segons el Meteocat, a punts del litoral, prelitoral i zones de muntanya han mesurat la temperatura més alta de l’estiu, tot i que sense superar en general els pics registrats el 18 de juliol.

A més, l’estació de Barcelona-Zona Universitària ha assolit la temperatura màxima més alta des del 5 d’agost del 2018, amb 37.1º.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva