Medi ambient

Medi Ambient

Els embassaments interns baixen al 16,1%, malgrat la pluja

Els embassaments de les conques internes de Catalunya ja són al mínim històric del 16,1%, a un pas d’entrar en l’estat d’emergència per sequera, que obligarà els municipis a no superar els 200 litres per habitant i dia per tots els usos. Les pluges d’aquest divendres, clarament insuficients, no han ajudat a revertir la situació. De fet, les acumulacions més importants d’aigua es van concentrar a la meitat sud de Catalunya, amb gairebé 42 litres per metres quadrat a Torredembarra com a registres més important, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’estat dels embassaments de les conques internes -que nodreixen essencialment les demarcacions de Barcelona i Girona- estan, segons dades recollides per Efe, al 16,15%, a punt del límit del 16 % en què es declara l’emergència per sequera.

En aquest sentit, està previst, tal com va explicar fa uns dies el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, e n la roda de premsa posterior al consell executiu que l’àrea metropolitana de Barcelona i part de Girona entrin en la fase d’emergència per sequera, la més greu de totes, cap a l’1 de febrer, és a dir, en només 10 dies.

La situació és millor als embassaments que depenen de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que abasteixen gran part de les demarcacions de Lleida i Tarragona, ja que aquests estan al 41,58 % de la seva capacitat.

Entre altres restriccions, la primera fase de l’emergència (en total són 3) obliga els municipis a no superar els 200 litres per habitant i dia per a tots els usos (domèstic, agrícola, industrial o lúdic). En la primera fase d’emergència els centres esportius podran mantenir obertes les dutxes però hauran de demostrar que estalvien tanta aigua com la que gasten per al reg o l’ompliment de piscines.

Segons les dades de consum de desembre de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), més de 70 municipis del sistema Ter-Llobregat superen clarament els 200 litres (estan per sobre dels 210), cosa que representa el 35 % del total, si bé entre aquests municipis no hi ha grans localitats



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot