Societat

SEQUERA

Els gimnasos critiquen no poder decidir què fan per reduir el consum d’aigua

La patronal assegura que tancar les dutxes els perjudica “molt” i no suposarà un estalvi

Proposen que cada gimnàs tingui una quantitat que pugui “autogestionar” el consum

La patronal dels gimnasos Adecaff demana poder decidir quines mesures apliquen els centres esportius per tal de reduir el consum d’aigua. “L’important és reduir el consum, no com el redueixes”, ha remarcat la gerent de la patronal, Iolanda Latorre, en declaracions a l’ACN després que aquest dimarts el Govern hagi aprovat que els gimnasos i les instal·lacions esportives hauran de tancar les dutxes quan s’entri en la fase 3 de l’emergència per sequera. Adecaff ha criticat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi “imposat” les restriccions i ha defensat que tancar les dutxes els perjudica “molt” perquè hi haurà usuaris que es donaran de baixa. Al mateix temps, la patronal ha opinat que la mesura no suposarà un estalvi d’aigua.

Latorre ha proposat, per exemple, que cada gimnàs tingui un màxim de cabal d’aigua per dia i que amb aquesta quantitat pugui “autogestionar” el seu consum. “Que ens deixin a nosaltres decidir on reduïm el consum d’aigua”, ha remarcat. “Alguns decidiran que és la dutxa, i altres apostaran per altres espais del centre”, ha afegit.

La gerent de la patronal ha assegurat que encara no han xifrat l’impacte que pot tenir la mesura, però ha alertat que “segur” que provoca que hi hagi usuaris que es donin de baixa dels gimnasos. A més, ha avisat que en els pròxims mesos, quan faci més calor, tot plegat es complicarà. “La gent no anirà al gimnàs a fer esport perquè no es podrà dutxar, però al matí quan es llevi es dutxarà a casa seva”, ha argumentat.

Després de tot, Latorre ha celebrat que les restriccions en les dutxes arribin en l’última fase del pla d’emergència i ha assegurat que això dona “un respir” als centres. Ara bé, ha assegurat que hi ha mesures “menys dràstiques” i ha demanat a l’ACA “treballar conjuntament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona