Medi ambient

El sector de les piscines a Girona i Barcelona vol omplir-les amb aigua de l’Ebre

El sector de les piscines de Girona i Barcelona demana poder omplir-les amb aigua de l’Ebre i anuncia que emprendrà “totes aquelles accions necessàries i oportunes” si continuen les restriccions, segons recull l’Acn.

Les empreses agrupades sota el grup Hydrosud -a les comarques gironines n’hi ha una quinzena- veuen “incomprensible” que les mesures per pal·liar la sequera se centrin en la prohibició d’emplenar o construir piscines i critiquen que l’administració “impedeixi” portar tancs d’aigua dolça d’altres “zones o països” que no es trobin en emergència.

A més, asseguren que la decisió d’alguns ajuntaments com el de Palafrugell, al Baix Empordà, de denegar noves llicències per fer piscines és totalment “arbitrària” i veuen una “temeritat” que el Govern ho avali.

El grup Hydrosud és una xarxa europea que aplega les empreses independents del sector de la piscina. Té presència a França, Bèlgica, Portugal i a l’Estat la seva seu es troba a Agullana, a l’Alt Empordà. Representa 63 punts de venda arreu del territori espanyol, dels quals tretze es troben a les comarques gironines.

Les empreses del sector afirmen que són “plenament conscients” de la sequera persistent que viuen les conques internes i que, per això, des de fa mesos treballen amb “solucions viables” que permetin omplir les piscines davant l’emergència. Subratllen que són accions que no anirien en detriment de les reserves d’aigua a les conques del Ter, el Llobregat i la Muga i que permetrien que el sector pogués “seguir treballant i no quedi paralitzat”.

En aquest context, diuen, garantir les reserves d’aigua potable pel consum i ús humà és “primordial”, però també cal tenir en “consideració el sector de les piscines i les devastadores conseqüències” que les mesures adoptades puguin provocar.

En un comunicat, recorden que representen un volum de negoci de 1.485 euros i que “gràcies als avenços dels últims anys” les piscines són “altament eficients en el consum i ús de l’aigua”, utilitzant-ne “molta menys del que es creu”.

Per això, creuen que la gestió de la sequera “en cap cas” ha de passar per una restricció en la construcció o d’ompliment de piscines. Sobre això, diuen que les piscines poden omplir-se amb aigua de mar sense que estiguin connectades a la xarxa general de desaigües i que, per fer-ho, hi ha diverses opcions com filtres o circuits tancats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA