Medi ambient

MútuaTerrassa redueix un 16% el consum d’aigua, l’equivalent a tres piscines olímpiques

MútuaTerrassa ha aconseguit una reducció anual del 16% del consum d’aigua a l’Hospital Universitari (HUMT) respecte el que consumia abans de la Covid l’any 2019, una dada que es correspon amb un volum de 10 milions de litres (10.000m³) o el que és le mateix, a la capacitat de tres piscines olímpiques de 50 metres de llargada. Són dades que l’entitat va fer públiques coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua i que son fruit de la implementació del Pla d’Ús Eficient de l’Aigua, que inclou mesures a les instal·lacions i en el seu manteniment.

Des de l’entitat expliquen que s’ha fet un treball de revisió de la xarxa d’aigua per identificar i reparar possibles fuites d’aigua, ja sigui a nivell de canonades, aixetes, o inodors, entre altres, però que també s’han fet tasques específiques de manteniment preventiu per revisar els descalcificadors i els equips d’osmosi inversa, substituint les resines en cas de necessitat. A més, ’ha canviat el túnel de rentat de la cuina al servei de restauració de l’hospital per un de més eficient i per les tasques de neteja s’utilitza el mètode basat en la preimpregnació del material de neteja que millora el sistema de desinfecció i és més sostenible perquè minimitza el consum d’aigua.

Ens el propera mesos MútuaTerrassa ha previst ajustar la pressió de l’aigua d’entrada, instal·lar atomitzadors més eficients en un 80% dels punts terminals, implementar la doble descàrrega o fluxòmetres ECO als inodors, a més de col·locar comptadors als descalcificadors per aconseguir una determinació automàtica dels inicis i finals de cicle a través de cabalímetres. També farà campanyes de conscienciació sobre l’ús eficient de l’aigua per sensibilitzar als professionals i pacients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins