Medi ambient

Medi ambient

L’Arrossera del Montsià promou carmanyoles de clofolla d’arròs

Distribueix les primeres 30.000 unitats als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme

La Càmara Arrossera del Montsià promou una carmanyola feta amb Orysite, el material alternatiu al plàstic, fet amb clofolla d’arròs, que va idear la cooperativa.Les primeres 30.000 unitats s’han distribuït als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Es tracta d’una manera de combatre el desaprofitament dels aliments i reforçar encara més l’economia circular. Segons ha remarcat a l’ACN Arantxa Codorniu Castelló, presidenta de la FIHRT Terres de l’Ebre, “és un envàs amb valor afegit, sostenible i reutilitzable”.

L’any 2021, la Càmara Arrossera del Montsià va presentar el material Oryzite després d’una dècada d’investigació i desenvolupament. La clofolla de l’arròs, l’únic residu d’aquesta producció agroalimentària, s’ha convertit en una alternativa al plàstic. Es pot fer servir per fabricar tota mena d’objectes i en tots els sectors, des de l’automobilístic, la logística, la cosmètica, el tèxtil, l’embalatge o el mobiliari, entre molts d’altres. La producció d’unes 60.000 tones d’arròs cada campanya, permet a l’Arrossera produir 14.000 tones d’Oryzite a l’any. La Cambra ja va ser distingida per aquesta proposta per la Unió Europea amb un premi a la millor cooperativa en economia circular i bioeconomia, l’any 2021. Un dels principals usos que té el material és per envasos sostenibles. A través d’Ecogots va sorgir la idea de crear un tàper, un envàs per al menjar per emportar dels restaurants que “ràpidament” va generar “molt interès” entre els membres de la Federació d’Hostaleria de Catalunya amb qui col·labora l’Arrossera. La carmanyola és compatible amb el rentaplats, la nevera i el congelador, i també el microones, i és totalment hermètica, fet que beneficia també als restauradors quan han d’envasar menjar com els arrossos caldosos. La FIHRT promocionarà el tàper en la Fira de l’Arròs, Col i Fesols de l’Aldea que se celebra en deu dies, i també els van mostrar en la darrera edició de la Fira Alimentària de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses