Medi ambient

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats sobre la renaturalització

La ciutat de Girona celebrarà de l’1 al 8 de juny més de 90 activitats sobre la renaturalització per celebrar la Setmana de la Natura Urbana . L’Aplec dels 4 Rius i la Jornada Voltaica obren i tanquen la programació respectivament. Entremig, es duran a terme activitats familiars, debats i tallers. Totes aquestes propostes s’emmarquen en la commemoració del Dia Internacional del Medi Ambient, que anualment té lloc el 5 de juny, i han estat organitzades per l’Ajuntament de Girona i diferents entitats del municipi.

La Setmana de la Natura Urbana sorgeix de la coincidència en el temps de l’Aplec dels 4 Rius de La Sorellona (1 i 2 de juny), de l’efemèride del Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny), de la Jornada d’Art, Decreixement i Renaturalització de La Volta (8 de juny) i d’una gran varietat de projectes i associacions de la ciutat que treballen amb una mirada ecològica i sentit d’urgència. També s’hi suma la Festa Major de Sant Narcís, barri on s’agrupen gran part de les activitats com a espai singular i representatiu de la ciutat, i com un primer impuls perquè la Setmana creixi i arreli en el futur. Des del projecte GiroNat, i gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per la transformació urbana i la transició ecològica, s’ha volgut cosir totes aquestes propostes amb mirades diverses i que tenen un objectiu comú.

Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella; la tècnica i coordinadora de projectes de La Sorellona, Carla Juvinyà Gonzàlez, i l’investigador del grup LEQUIA de la Universitat de Girona (UdG) i coordinador de La Volta, Enric Cassú Camps, han presentat les propostes.

“Aconseguir que arrelin propostes i activitats que fomentin la renaturalització de la ciutat i fer-ho, a més, amb la col·laboració d’entitats i associacions ecologistes i veïnals és el camí a seguir. Això també és Girona Ciutat Circular”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

“La Setmana de la Natura Urbana és un intent per reconnectar la natura, la ciutat i les persones en un context d’incertesa i d’emergència climàtica. Des de Girona busquem unir esforços amb aquells col·lectius i entitats que estan treballant per una ciutat més verda, ecològica i justa, proveint-los d’un context més festiu i reivindicatiu. Girona té un entorn natural privilegiat que es pot connectar i potenciar per enfortir la trama verda de la ciutat i de l’àrea urbana i que repercuteix directament en el benestar de les persones”, ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot i Cantalosella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart