Medi ambient

Marietes en comptes de químics per combatre les plagues als arbres de Castellbisbal

L’Ajuntament de Castellbisbal ha començat a utilitzar marietes i altres insectes amb l’objectiu de disminuir els tractaments químics en la lluita contra plagues que malmeten la salut dels arbres. Aquest és un tractament biològic que vol reduir l’ús de productes fitosanitaris químics i afavorir la implantació de depredadors naturals que minimitzen la presència de plagues i malalties, ajudant a mantenir l’equilibri amb la biodiversitat i garantint uns espais comuns més saludables.

La tècnica empleada consisteix en l’alliberar a l’arbrat i zones verdes marietes i espècies similars, que són enemigues naturals de les plagues. La introducció d’aquests organismes vius permet equilibrar els nivells de població d’insectes com ara el pugó, la caparreta o l’aranya roja.

El mètode d’aplicació es fa a través d’unes capses de cartró penjades a les branques dels arbres i arbustos. Dins de la capsa s’introdueixen les marietes i altres organismes vius, que s’estenen de manera natural per les fulles i branques, regulant els nivells de plaga.

El control biològic de plagues presenta avantatges destacats per a l’entorn natural. En primer lloc, les actuacions són molt específiques i eficaces per mantenir dins un llindar de tolerància un determinat tipus de plaga i no perjudicar d’altres éssers vius. En segon lloc, el desenvolupament de resistències a aquest tipus de solució és molt menor que amb l’ús de productes químics. I, en tercer lloc, es tracta d’un sistema totalment ecològic, ja que no és contaminant, no deixa residus ni a terra ni en els cultius, i no genera problemes de toxicitat.

A Castellbisbal, les actuacions de gestió dels espais verds amb aquests nous mètodes de control biològic les realitza l’empresa Prezero, adjudicatària del servei de conservació, manteniment, condicionament i neteja dels espais verds i l’arbrat públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA
Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona