Medi ambient

Baix Empordà

El glaç provoca maldecaps al matí i la tramuntana desfà les restes de la nevada

Les poblacions del Baix Empordà més afectades per la nevada de dijous al vespre es van llevar ahir amb els vials i les carreteres principals més o menys nets de glaç, gràcies a la sal que van repartir les brigades de les diferents administracions. A les urbanitzacions i alguns carrers secundaris –com ara a la zona alta de Sant Feliu de Guíxols–, la col·laboració dels veïns va completar la tasca dels operaris municipals, ja que les temperatures es van mantenir sota zero fins a quarts de dotze del matí.

La tramuntana i el sol tímid que va començar a brillar a partir del migdia van acabar de desfer les restes de la nevada, per bé que a Begur, per exemple, es va haver de tornar a abocar sal en alguns punts per tornar a desfer la neu arrossegada des dels arbres i els marges dels camps. A la tarda els municipis van passar de l'estat d'emergència al d'alerta pel fort fred i els cops de vent. Palafrugell va activar el pla municipal d'actuació, a més, pel risc de temporal marítim als nuclis costaners. Una desena d'abonats també van quedar afectats per un tall d'electricitat durant un parell d'hores al Bruguerol. La carretera GI-682, entre Sant Feliu i Tossa, es va reobrir a la tarda. I tot i que no es preveien nevades imminents, Sant Feliu, Palamós i Palafrugell han suspès activitats esportives a l'aire lliure tot el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.