Medi ambient

Sant Jaume de Llierca duu la planta de triatge al contenciós administratiu

L'alcalde, decebut amb l'actitud del conseller de Territori, diu que recorren als jutjats perquè ja han exhaurit totes les vies alternatives

L'equip de govern de Sant Jaume de Llierca (Junts per Sant Jaume - AM) ha complert la seva paraula i, en arribar a la data que s'havia fixat com a límit si no s'obtenia una resposta convincent de l'administració, ha portat el pla especial urbanístic de la planta de tractament de residus, que el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Generalitat pensen construir al municipi, al jutjat del contenciós administratiu, en forma de recurs. L'alcalde, Ferran Puig, va assegurar ahir que han recorregut a la justícia perquè no se n'han sortit per les altres vies, com ara, el diàleg. La gota que ha fet vessar el vas ha estat, segons Puig, l'actitud del conseller de Territori i Sostenibilitat, que encara és hora que els respongui a la petició d'entrevista que li van fer el mes de juny, i que han tornat a sol·licitar en més d'una ocasió.

En el recurs s'argumenta, entre altres raons per oposar-se a la construcció de la planta en els terrenys escollits, que el pla especial incompleix alguns aspectes de les normatives urbanística i del sòl; que no es té en compte l'afectació mediambiental; que l'informe mediambiental conté mancances i errors; que s'ocupa sòl rústic quan a la vora hi ha sòl industrial disponible; que la Generalitat no ha inclòs el projecte en la llista dels equipaments necessaris a curt termini, i que l'Ajuntament ha patit indefensió perquè durant el procés de redacció i aprovació del pla especial no ha tingut accés a tota la documentació.

Segons el projecte, la planta es construiria a can Coma de Baix, en uns terrenys rústics. El fet que no es faci en el polígon industrial, així com la possible afectació mediambiental que pugui tenir, han provocat l'oposició de l'equip de govern municipal, una part dels seus habitants (es va celebrar una consulta, en la qual la majoria dels participants van mostrar-s'hi en contra) i diverses entitats de la comarca i la demarcació.

LA FRASE

Estem decebuts amb el conseller. Des del juny que intentem parlar amb ell, sense èxit
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Els Naturalistes de Girona també recorren

El de l'Ajuntament no és el primer recurs contenciós administratiu que es presenta contra el pla especial de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca. El mes passat va fer aquest mateix pas l'Associació de Naturalistes de Girona, amb uns arguments similars. “Com que no sabíem si el consistori l'acabaria presentant, vam decidir fer-ho també nosaltres, per si de cas”, va explicar ahir un portaveu de l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Milers de joves es manifesten contra el capitalisme i per un futur més verd i “digne”

Barcelona
SOCIETAT

Les gambes atrauen milers de visitants a la seva fira de Palamós

palamós
successos

Es confirma el feminicidi d’una veïna de Tarragona a mans del seu fill

Tarragona
SOCIETAT

Bancs per a la diversitat sexual al barri de Germans Sàbat

girona
educació

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell, premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora

L’Espluga de Francolí
SOCIETAT

Tallers i signatura d’autors en la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
Mobilitat

Cadena humana per demanar la connexió en metro de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella

Barcelona
MEDI AMBIENT

Recullen 230 quilos de brutícia en dues hores a la platja de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Compres a l’aire lliure a la Botiga al Carrer de Girona

girona