Urbanisme

equipaments

Aprovació urbanística definitiva de la planta de residus de Sant Jaume

Tot i l'informe de l'Ajuntament, la comissió d'Urbanisme de Catalunya hi dóna el vistiplau

L'Agència Catalana de Residus no decidirà fins al 2016 si cal la planta

La comissió d'Urbanisme de Catalunya va aprovar ahir el pla especial (PEU) de la planta de triatge comarcal de Sant Jaume de Llierca (la Garrotxa). L'Ajuntament de la població –que s'oposa al fet que la planta es faci als terrenys rústics (can Coma de Baix) escollits pel Consell Comarcal– havia intentat fins aquesta mateixa setmana aturar-ho amb la presentació d'un nou informe: un argumentari, elaborat a partir d'informes tècnics, en què s'assenyalaven indefinicions i altres suposats defectes del pla.

L'aprovació d'ahir suposa el punt final al tràmit urbanístic de la polèmica planta, però no suposa que es construeixi. L'Agència Catalana de Residus (ACR) no preveu de moment en el pla d'infraestructures de residus 2013-2020 aquest equipament, i ha ajornat qualsevol decisió fins al 2016, en què es revisarà el pla i s'analitzarà com ha evolucionat la situació per veure “si la planta fa falta”. Les dades actuals indiquen que si la generació de residus continua baixant és probable que sigui absorbible per les noves plantes que entraran en funcionament els dos anys vinents: sobretot la d'Orís, a Osona, però també la de Pedret i Marzà, a l'Alt Empordà, i la millora de la incineradora de Campdorà (Gironès). Serà el 2016, però, amb les dades de llavors, que es decidirà.

Palafrugell, Palamós i la serra de Rodes

La comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya també va aprovar ahir altres mesures que afecten les comarques gironines. D'una banda, la comissió es va pronunciar a favor de deixar sense efecte definitivament tres ARE previstes a Palafrugell (la “SUD 1.1 Piverd Est”, la “Pi i Maragall PMU 1.7-1.9” i la “SUD 1.4 el Terme”), on es preveien fer en total 196 habitatges protegits. La comissió opina que la mesura no és perjudicial perquè “el planejament vigent” a les comarques gironines permet “satisfer àmpliament” la demanda d'habitatge protegit. D'altra banda, es va aprovar definitivament la modificació de l'ARE “PMU-09 Roqueta”, de Palamós, amb l'objectiu de poder avançar la construcció del tanatori. A més, la comissió també va aprovar definitivament el pla director de la serra de Rodes i el seu entorn, que legalitza la urbanització dels mas Fumats excloent el sector nord d'aquesta zona de sòl no urbanitzable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia