Infraestructures i serveis

Infraestructures i serveis

El trànsit a l’AP-7 en sentit sud puja un 7% a primera hora coincidint amb el tall ferroviari

En canvi, no registra variacions importants en sentit nord

El cotxe ha estat una de les alternatives triades pels usuaris afectats pel tall ferroviari al sud a causa de les obres del corredor mediterrani al túnel de Roda de Berà. El trànsit a l’AP-7 en el tram entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona sentit sud ha pujat al voltant d’un 7% a primera hora durant els primers dos dies d’interrupció del servei, segons dades del Servei Català de Trànsit obtingudes per l’ACN. En canvi, en sentit nord no es van registrar variacions importants en el mateix tram.

Entre la mitjanit i les 11 del matí de dimarts, coincidint amb les primeres hores d’alteracions, la circulació de vehicles lleugers a l’AP-7 va ser un 7,6% superior a la de fa dos dimarts –el passat era festiu a Barcelona, així que les xifres no són comparables. En les primeres 13 hores de dimecres, l’increment va ser del 7,9% en sentit sud. Segons recullen les xifres de Trànsit, el dimarts en direcció Tarragona es va notar un augment significatiu del nombre de cotxes entre les 7 i les 9 del matí, i en especial entre les 10 i les 11 del matí. També es va registrar una punta respecte a un dimarts ordinari entre les 3 i les 4 de la tarda. En l’hora punta de la tarda, les oscil·lacions van ser mínimes, cosa que va fer tancar les 24 hores en un 4,6% d’increment mitjà. En el mateix tram, l’afluència a les primeres 13 hores de dimecres va ser similar a les del dia anterior, amb un repunt en comparació amb el dimecres 18 de setembre, especialment entre les 8 i les 11 del matí.

En canvi, entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders en direcció a Barcelona, el nombre de vehicles dimarts va ser pràcticament idèntic al de dues setmanes abans, amb un increment d’un 0,4% en les primeres onze hores, i una caiguda també del 0,4% en el conjunt de les 24 hores.

Demanen “solucions immediates” a l’R2

Usuaris de l’R2, al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova denuncien aquests dies el col·lapse de la línia a primera hora. En aquesta línia, el delegat del govern al Penedès, Lluís Valls, reclama “solucions immediates” per descongestionar l’R2 Sud de Rodalies. En una entrevista a l’ACN, Valls lamenta el “patiment” dels usuaris i es compromet a afrontar aquesta qüestió “per trobar solucions immediates però també a llarg termini”. El delegat apunta que treballarà amb el departament de Territori i Renfe per consensuar mesures. Sobre la taula hi ha ampliar el nombre de vagons o estudiar la creació de línies de transport per carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia