Faran un estudi de l'impacte econòmic i ambiental de l'opció catalana de l'autovia A-68

Els presidents de les cambres de comerç de Tortosa i Reus, els delegats del govern del Camp i l'Ebre, els directors dels serveis territorials de Política Territorial i Obres Públiques del Camp i l'Ebre, el president de la Diputació i els alcaldes de Gandesa, Falset, Reus i Tortosa van constituir ahir la comissió de seguiment de l'opció catalana de l'autovia A-68. Aquesta comissió té un comitè executiu format pels presidents de les cambres de comerç de Reus i Tortosa (que a la vegada són els portaveus de la comissió), els delegats del govern del Camp i l'Ebre, el president de la Diputació i l'alcalde de Gandesa. «Hem comprovat que continua la unitat territorial que vam demostrar el 27 d'abril passat a Gandesa», va dir el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, amb referència a l'acte en què els agents socioeconòmics, partits polítics i institucions es van adherir al manifest que defensa el desdoblament de l'N-420 fins al Camp de Tarragona, però que a la vegada reclama el desdoblament de la C-43 i de l'eix de l'Ebre (C-12).

A partir d'ara la feina d'aquesta comissió se centra a demostrar davant el Ministeri de Foment que l'opció catalana és una alternativa millor que la del País Valencià, ja que Foment també preveu la possibilitat que l'autovia d'Aragó acabe a Vinaròs (Baix Maestrat). És per això que les cambres de comerç de Reus i Tortosa, amb el suport de la Diputació i de la URV, han decidit fer un estudi de l'impacte econòmic i ambiental que tindria aquesta infraestructura al país. «El pròxim mes de juliol hauríem de disposar ja d'una primera part d'aquest estudi econòmic per poder-lo presentar tant al ministre de Foment com al conseller de Política Territorial i Obres Públiques», va explicar Mora. En aquest sentit, els membres del comitè executiu de la comissió de seguiment de l'opció catalana de l'A-68 demanaran una trobada amb el ministre de Foment, José Blanco, i amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. «L'impacte ambiental de l'opció catalana és molt menor que el del traçat pel País Valencià», va destacar Mora. El president de la Cambra de Comerç de Reus serà l'encarregat de defensar l'opció catalana de l'A-68 davant el ministre de Foment, mentre que el president de la Cambra de Comerç de Tortosa serà qui presentarà l'estudi econòmic al conseller Nadal. Tot i que en principi estava previst crear dues comissions, finalment s'ha optat per una de sola. «Hem creat una única comissió perquè tots anem a l'una, amb un únic objectiu», va destacar Mora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei el 9 de maig

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA