Crítiques al paper del govern i missatges de tranquil·litat

Encara no feia ni un mes, des que el 26 de juny va constituir-se a Falset una comissió de seguiment a favor de l'opció catalana de l'autovia A-68. Per això l'anunci fet pel ministre de Foment, José Blanco, a favor de l'opció valenciana, va caure com una «galleda d'aigua freda» al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que és un dels dos portaveus de la comissió, va ser el primer a manifestar la seva «decepció». L'altre portaveu de la comissió, el president de la cambra de Tortosa, José Luis Mora, era ahir de viatge, i durant tota la tarda es va intentar consensuar un comunicat conjunt. «Sembla que el nostre país és el cul-de-sac de l'Estat», va dir Sanromà pel seu compte, i va subratllar que l'anunci de Blanco al president de la Generalitat valenciana va produir-se «just l'endemà» de tancar-se l'acord de finançament per a Catalunya. «Comencem a estar cansats de ser les víctimes d'aquesta geometria variable que aplica el govern de l'Estat en les decisions que afecten el nostre territori», va advertir.

Amb tot, Sanromà va dir que «no està tot perdut», i va recordar que cal demanar al govern el desdoblament de la carretera N-420, en la línia del compromís expressat ahir pel PSC i pel govern català. «Hauríem desitjat que l'Estat s'hagués decantat per l'opció catalana, però hi ha contactes polítics i la voluntat de desdoblar l'N-420, la C-43 i també l'eix de l'Ebre», va precisar el senador tortosí Joan Sabaté (PSC). De fet, el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar a ACN que el govern català «no està satisfet» amb la decisió de Foment. Però el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, va manifestar-se molt crític amb el paper que ha jugat la Generalitat. «Si ara diuen que han de desdoblar l'N-420, que ho facin aviat, però que no es quedi només en paraules, perquè sembla que només ho diguin per eixugar les culpes», va reclamar.

Abelló va lamentar no haver-se equivocat quan va criticar l'absència del president José Montilla i del conseller Joaquim Nadal en l'acte del 27 d'abril a Gandesa. «El compromís fluix de la Generalitat per l'opció catalana de l'A-68 s'ha traduït ara en la pèrdua d'aquesta infraestructura», va afegir-hi. També el diputat de CiU per Tarragona Jordi Jané va criticar la decisió de Foment. Més optimista es mostrava l'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, un dels primers impulsors de l'opció catalana de l'A-68 per aconseguir el desdoblament de l'N-420. «Encara no està tot perdut», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA