La Comissió Europea protesta per la posada en marxa del Segarra-Garrigues

La UE recorda que encara no s'han aprovat les zones d'irrigació

Un portaveu de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona ha explicat a El Punt que el malestar d'aquest organisme europeu es deu a la posada en marxa dels primers regs sense haver esperat a resoldre els requeriments que des del 2007 ha imposat la UE en matèria de protecció de les aus. I això, es queixen des de la Comissió Europea, després que la comissió hagi tingut «màniga ampla» i hagi mirat cap a una altra banda davant l'incompliment del calendari requerit per acomplir amb els compromisos.

L'oficina de la Comissió Europea a Barcelona encara no sap res oficialment de l'ampliació de les zones protegides que ha decidit el govern de la Generalitat ara fa un mes i que deixa unes 40.000 de les 76.000 hectàrees irrigables del canal com a zones ZEPA, tot i que no n'exclou el reg sinó que proposa una gestió individualitzada per a cada àrea que encara no s'ha definit. La Comissió Europea haurà de valorar aquesta ampliació per veure si s'adaptar a les directrius de protecció ambiental que van invalidar l'anterior proposta del Segarra-Garrigues.

Les relacions entre la Comissió Europea i els responsables del Segarra-Garrigues no semblen passar per un bon moment. El secretari d'Estat d'Aigua, Josep Puxeu, va acusar divendres passat en un dinar a Lleida la presència d'alguns «talibans del medi ambient» que obstaculitzaven des de la Unió Europea la realització d'aquest projecte, que cofinancen l'Estat i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.