El govern no convenç la UE, que presentarà dimecres una forta sanció contra el Segarra-Garrigues

Amb un desplegament de primer nivell –amb els consellers de Medi Ambient i d'Agricultura, Francesc Baltasar i Joaquim Llena, al capdavant–, el govern de la Generalitat no va poder convèncer ahir la Comissió Europea de l'adequació del projecte de regadiu del canal Segarra-Garrigues a les normes comunitàries a què l'obliguen dues sentències del Tribunal d'Estrasburg de l'any 2007. Segons va informar l'agència ACN des de Brussel·les, sortint de la reunió Llena i Baltasar van admetre que no hi haurà temps per acostar posicions abans de dimecres vinent, data en què la Comissió Europea iniciarà el procediment sancionador. En la reunió d'ahir, el govern català va intentar convèncer els tècnics de la UE que l'actual ampliació de zones ZEPA protegeix prou els ocells en perill d'extinció i pot ser compatible amb determinats tipus de reg.

Llena i Baltasar no llancen la tovallola i han anunciat que continuaran treballant perquè, en el període d'un o dos mesos que s'obrirà un cop comenci l'expedient sancionador, s'arribi a un acord que desactivi la sanció. La multa pot ser de «centenars de milers d'euros diaris» des del dia que es van engegar els regs, segons va avisar dilluns una portaveu de la Comissió Europea. El cost de la sanció podria ser un greu inconvenient per a la continuació de l'obra, que encara està en construcció o en licitació en la majoria de trams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó