Infraestructures i serveis

Blanes estrena lloguer de motos compartides

El nou servei s’ha posat en marxa aquesta Setmana Santa i el presta una empresa local, aliada amb Acciona

Ofereixen 25 vehicles elèctrics, a 0,49 euros per minut que es paguen fins que es torna a estacionar correctament

Blanes va estrenar dijous un nou servei de motos elèctriques de lloguer compartit entre els usuaris abonats. És el primer municipi de la Costa Brava que implanta una iniciativa similar a les que ja operen en grans ciutats, com ara Barcelona o Madrid. Ofereix 25 vehicles connectats a l’aplicació mòbil Silence Mobility, des d’on els usuaris poden localitzar les motos, reservar-les, veure els temps de viatge i fer els pagaments.

A Blanes el Motosharing comptarà amb 25 motos està gestionat l’empresa local MIX Rent, encapçalada pels socis blanencs Miquel Alventosa i Xavier Abad, que s’han aliat amb Silence, filial de mobilitat de la multinacional Acciona. Tots dos han coincidit en remarcar la importància d’oferir una alternativa de mobilitat al municipi que, a més a més, sigui sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

En l’acte de presentació, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va estar acompanyat pel tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz, i també hi va assistir el cap de la Policia Local, Joan Garcia, amb el responsable de mobilitat d’aquest cos, el sergent Ugart.

Funcionament del ‘Motosharing’

Per fer servir el Motosharing de Silence només cal descarregar-se en el mòbil l’aplicació gratuïta ‘Silence Mobility’, i un cop registrat i comprovades les dades –carnet d’identitat, carnet de conduir apte i en regla i tarja de crèdit- ja es poden fer servir els vehicles.

L’usuari veurà un plànol de Blanes amb la localització de la moto i la càrrega de la bateria. Aquí podrà fer la reserva del vehicle, que es mantindrà durant 15 minuts perquè ningú no la pugi fer servir, i així donar temps per arribar on s’ha localitzat. El vehicle es posarà en marxa després de prémer el botó de l’app ‘Iniciar el Viatge’, i per viatjar hi ha dos cascos al bagul posterior que es podran agafar un cop la moto s’hagi encès.

A partir d’aquest moment, la conductora o el conductor ja es podrà moure lliurament per la ciutat i quan arribi al seu destí haurà d’aparcar la moto correctament –és a dir, allà on està permès estacionar motocicletes–- dins de la zona delimitada Geofence, deixar el casc al bagul i finalitzar el viatge a l’app, on apareixerà l’import a pagar segons els minuts que hagi durat el recorregut. El preu per minut és de 0,49 euros, i durant la primera setmana, es podrà gaudir d’un descompte del 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia