Infraestructures i serveis

Les reserves de gas de la Unió Europea ja estan al 90 %

Von der Layen proclama que aquest estoc “ens ajudarà a estar segurs aquest hivern”

Malgrat que la calor castiga, i no pas poc, la presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen ha volgut llençar avui un missatge tranquil·litzador per quan arribi els mesos de fred, anunciant que la reserves de gas emmagatzemades a la Unió Europea (UE) ja estan al 90% de la seva capacitat. La data límit que s’havien imposat els estats membres per assolir aquest llindar era l’1 de novembre, circumstància que reforça el missatge de seguretat i confiança que es vol llençar des de les institucions europees. “Hem arribat a aquest 90% bastant abans del que era necessari i això ens ajudarà a estar segurs aquest hivern. Junts ens estem alliberant del gas rus i seguim treballant en paral·lel en més fonts d’energia diverses pel futur” va dir Von der Leyen en el seu compte d’X.

Poc després que esclatés el conflicte d’Ucraïna, els vint-i-sis estats membres van obligar-se a tenir aquestes reserves mínimes del 90% abans de l’arribada de l’hivern, per la por que Vladímir Putin, pogués utilitzar el subministrament de gas com a instrument de bloqueig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia