Infraestructures i serveis

seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

En els darrers 5 anys s’han registrat en el trams afectat 25 accidents amb ferits i tres persones mortes

A partir de dilluns, la velocitat permesa al tram de la via serà de 80 km/h

El Servei Català de Trànsit (SCT) posarà en funcionament el proper dilluns 16 de setembre dos nous radars de tram a la C-16 al Túnel de Vallvidrera, un en cada sentit de la circulació, i entre els punts quilomètrics 2,103 i 5,150. El límit màxim de velocitat en tot el tram controlat és de 80 km/h. En els darrers cinc anys, des del 2019 fins al 2023, en aquest tram s’hi han registrat 25 accidents amb víctimes, dels quals tres han estat mortals i amb tres persones mortes. Aquest 2024 hi ha hagut quatre accidents amb víctimes en aquest tram, si bé cap ha estat mortal. Els radars de tram responen a les directrius fixades en el Pla de seguretat viària (PSV) 2024-2026, i són una eina per assolir els objectius europeus de reducció de les víctimes.

Amb aquesta ampliació de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 208 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. El conjunt de la xarxa viària catalana ja té 43 radars d’aquest tipus instal·lats en diferents vies.

El sistema funciona amb un equip de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l’efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres, fent que, entre d’altres, s’evitin les frenades sobtades i s’aconsegueixi una velocitat més homogènia entre vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia