Societat

Prop de 400.000 vehicles surten de l’àrea de Barcelona

Les retencions més importants s’han concentrat aquest dissabte a l’AP-7, la C-32sud, la C-16, la C-17 i l’N-145

La segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa acaba sense cap accident mortal

Prop de 400.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona en la segona fase de l’operació sortida de la Setmana Santa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Des de l’inici del període festiu, el passat divendres 23 de març, hi ha hagut tres sinistres mortals a la xarxa viària interurbana, amb un total de quatre persones mortes.

Des de dijous al migdia fins a les tres de la tarda d’aquest divendres s’han registrat un total de 391.587 desplaçaments a les vies de sortida de l’àrea de la capital catalana, el 97.89% dels previstos (400.000 vehicles). La xifra suposa un descens del 6,8% respecte del mateix període de l’any passat, quan van circular un total de 420.252 vehicles.

Aquest divendres els problemes circulatoris més destacats s’han concentrat diversos trams de l’AP-7, on hi ha hagut retencions tant en el seu tram nord: 13 km de Santa Perpètua de Mogoda a La Roca del Vallès i 12 km més de Granollers a Llinars del Vallès; com en el tram sud, amb cues de 13 km des de Sant Cugat del Vallès fins a Martorell (agreujades per un accident) i, posteriorment, 10 km entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia.

Una altra via que ha registrat cues importants ha estat la C-32 sud, amb 14 km d’aturades fragmentades entre Sant Boi i Castelldefels, en sentit sud. També en sentit sud, hi ha hagut retencions a l’N-340 en un tram de 6 km al Vendrell i 3 km més a l’Arboç.

Per accedir a la Costa Brava hi ha hagut aturades a la C-35 i a la C-65 ambdues a Llagostera, i 3 km més a Cassà de la Selva; a l’ N-II 4 km Maçanet i 2 km a Vilamalla; a la carretera GI-600 a Blanes (4 km) i la C-63 amb 2 km a Lloret de Mar. També l’autopista C-32nord ha registrat 4 km de cues a Mataró i 2 km a Palafolls.

Pel que fa a les vies que connecten amb la muntanya, hi ha hagut retencions a l’N-145 de la Seu d’Urgell a Andorra (9 km); a la C-17 a Ripoll (4 km) i a Tagamanent (2 km); a la C-16 hi ha hagut fins a 14 km d’aturades intermitents entre Cal Rosal i Berga en sentit nord. També s’ha registrat retencions a la C-14 a Oliana.

A banda, hi ha hagut problemes viaris, a la C-37 a Sant Pere de Torelló i a la Vall d’en Bas, C-33 a Mollet del Vallès, C-35 a Hostalric, C-31 a Castelldefels, A-2 a Pallejà (per un accident), B-24 a Cervelló o a la carretera BP-1121 a Monistrol de Montserrat, entre d’altres.

En la segona fase de l’operació sortida no s’ha hagut de lamentar cap accident mortal. No obstant això, des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat 23 de març, quatre persones han mort en tres sinistres mortals a les carreteres i autopistes catalanes. Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i l’atenció durant la conducció, evitin distraccions i respectin les normes de circulació per la seguretat de tothom.

El dispositiu per l’operació tornada de Setmana Santa es desenvoluparà des del migdia del proper diumenge, 1 d’abril, al final de dilluns, 2 d’abril. Es preveu que uns 625.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia