Salut

El món tanca fronteres amb la Xina per prevenir el virus

Els EUA, Austràlia i el Japó, entre d’altres, restringeixen l’entrada de viatgers i ciutadans xinesos

Apple tanca totes les botigues en territori xinès i segueix les passes de McDonald’s i Starbucks

Els diversos països del planeta van prenent decisions per tal de prevenir l’expansió del brot de coronavirus de Wuhan dins de les seves fronteres. Després de l’enfrontament a causa d’una alerta emesa per Washington en què recomanava no viatjar a la Xina, la Casa Blanca va anunciar ahir la prohibició d’entrar al país dirigida a qualsevol ciutadà estranger que hagi estat en territori xinès en les darreres dues setmanes, amb l’excepció d’aquelles persones que tinguin familiars en primer grau que siguin ciutadans nord-americans.

Per la seva banda, el primer ministre australià, Scott Morrison, també va aplicar ahir mesures similars als estrangers, excepte per als residents permanents i les seves famílies. En el mateix sentit, la companyia aèria australiana Qantas va anunciar la suspensió de tots els vols amb origen o destinació a la Xina.

Països com ara Singapur, el Vietnam, Itàlia, Israel i el Japó han pres mesures similars i no permetran que els ciutadans estrangers que hagin estat recentment a la Xina puguin creuar les seves fronteres.

En aquest sentit, el govern japonès ha donat a conèixer una bateria de mesures per evitar l’expansió del coronavirus al país, entre les quals hi ha l’hospitalització forçada dels malalts i la restricció als ciutadans estrangers d’accedir al país si abans han viatjat a la Xina i als ciutadans amb passaport de la regió afectada. Aquestes mesures entren en vigor després que el nombre de malalts al País del Sol Ixent hagi arribat a la vintena i que els darrers dies hagin circulat molts rumors per les xarxes socials en què s’assegurava que els Jocs Olímpics es podrien cancel·lar o ajornar a causa del coronavirus. Tant el comitè organitzador dels Jocs com el Comitè Olímpic Internacional van respondre a aquests rumors assegurant que els Jocs Olímpics començaran el dia 24 de juliol com està previst.

L’Institut Nacional de Malalties Infecciones japonès va informar que els seus investigadors havien aconseguit reproduir i aïllar el coronavirus de Wuhan, a partir d’un ciutadà nipó que havia estat diagnosticat per la malaltia. Segons l’institut, el virus aïllat té unes similituds del 99,9% amb el que va fer arribar el govern xinès a l’Organització Mundial de la Salut i, per tant, s’estima que de moment no ha sofert cap mutació genètica que en pugui augmentar l’expansió o la incidència.

Medicament japonès

Els científics japonesos que han aconseguit aquesta fita van assegurar que a partir d’ara podran desenvolupar un medicament per combatre la malaltia, una vacuna per prevenir-ne la infecció i un estoig mèdic que tingui com a objectiu fer diagnòstics ràpids per detectar el coronavirus. L’institut també oferirà el virus aïllat a investigadors i empreses privades per tal que posin els seus equips a treballar per buscar una medicació efectiva contra aquesta pandèmia.

La companyia nord-americana Apple va anunciar que tancava totes les seves oficines corporatives, els centres d’atenció al client i les 40 botigues que té arreu del país fins al 9 de febrer. L’empresa va dir que esperava tornar a obrir botigues “tan aviat com sigui possible”. A principis d’aquesta setmana, Apple ja va tancar tres botigues a la Xina atesa la preocupació per la propagació del virus. També ho van fer McDonald’s i Starbucks, que de moment no han posat data per a la reobertura.

Infectat a Alemanya

El ciutadà alemany que està aïllat en un hospital de La Gomera infectat amb el coronavirus el va agafar a Alemanya en mantenir “un contacte estret” amb un altre ciutadà alemany que a la vegada havia contret la malaltia arran d’haver tingut contacte professional amb una ciutadana xinesa que havia viatjat a Munic per feina. D’altra banda, els espanyols repatriats de la Xina i ingressats divendres al Gómez Ulla van començar ahir a rebre visites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat