Salut

Bona resposta en l’inici de la vacunació contra la verola del mico a Fira de Barcelona

L’espai, el mateix que es va utilitzar per a la covid-19, acumula fins ara més de 2.500 cites prèvies

S’han prioritzat aquells col·lectius considerats d’alt risc

Unes 300 persones amb cita prèvia estaven cridades ahir a rebre la vacuna contra la verola del mico a l’espai habilitat a Fira de Barcelona i que té capacitat per administrar fins a 3.000 dosis setmanals. El Departament de Salut va destacar ahir que la posada en marxa d’aquest servei havia tingut una resposta “excepcional”, amb més de 2.500 cites donades fins ara a través del portal vacunaverola.gencat.cat . Els grups prioritaris per rebre la vacuna, consensuats a escala estatal, els integren persones que tenen relacions sexuals d’alt risc –múltiples parelles sexuals, consum de drogues durant el sexe, infeccions de transmissió sexual habituals...–; les que participen dels programes de profilaxi preexposició al VIH (PrEP) o tenen la infecció per VIH en seguiment de consultes hospitalàries. D’altra banda, també han de complir amb els requisits de ser majors de 18 anys, no haver passat la malaltia, no haver estat contacte estret d’un cas positiu en els dies previs i no tenir símptomes. En tot cas, però, en el moment de la vacunació el personal sanitari comprova que els criteris es compleixen.

Des de l’inici de la vacunació, tal com s’informa des de Salut, s’han subministrat 17.900 dosis i, a més de l’espai de Fira de Barcelona, hi ha divuit punts més arreu de Catalunya on es vacuna de la verola del mico. El centre comunitari BCN Checkpoint, l’hospital Clínic i la Unitat d’ITS Drassanes-Vall d’Hebron van ser els primers a mitjan juliol i s’hi van anar afegint els centres hospitalaris i punts de referència de malalties de transmissió sexual d’arreu de Catalunya. De fet, la verola del mico no és una malaltia pròpiament de transmissió sexual, si bé aquesta està sent la via principal de contagi. Catalunya ha registrat 2.042 casos fins ara.

La mateixa efectivitat

En una atenció als mitjans, la cap de Medicina Preventiva de Salut, Montse Martínez, va explicar que l’augment de la disponibilitat de dosis ha permès obrir aquest centre a Barcelona. La comissió de Salut Pública estatal, seguint les recomanacions de les autoritats internacionals, va aprovar el mes passat administrar menys quantitat de vacuna –una cinquena part– després que un estudi mostrés que una dosi menor era igualment efectiva si s’injectava de manera intradèrmica en lloc de subcutània. Amb aquest nou escenari, més persones es poden vacunar tenint en compte la baixa disponibilitat de vaccins a escala mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES