Salut

La campanya de vacunació comença dimarts i inclourà els fumadors

S’iniciarà a les residències i la intenció és immunitzar contra la grip i la Covid-19 els col·lectius vulnerables

També s’aplicarà la immunoglobulina contra la bronquiolitis en nadons de fins a 6 mesos

El departament de Salut començarà a vacunar contra la grip i la Covid-19 els usuaris de residències geriàtriques a finals d’aquest mes de setembre, concretament dimarts 26, i a partir del 15 d’octubre ho farà en majors de 60 anys, població vulnerable o amb factors de risc i professionals. D’aquesta manera, la vacunació està indicada en el cas de pertànyer a col·lectius com personal sanitari, malalts crònics, embarassades i immunodeprimits, així com també en el cas dels fumadors, tal com va establir la Comissió de Salut Pública, en què participen representants dels diferents territoris de l’Estat i el Ministeri de Sanitat.

Així ho ha especificat el conseller Manel Balcells en una visita a Granollers. El conseller ha recordat que enguany la campanya de vacunació s’avança una setmana sobre el previst i que la vacuna d’Hipra contra la Covid-19 no arribarà a temps per inocular la primera tongada de dosis, ja que cal adaptar-la a les noves soques.

Pel que fa a la bronquiolitis, a partir d’octubre es començarà a immunitzar els nens que neixin aquell mes, i també s’aplicarà als qui hagin nascut en el darrer mig any. Es tracta de la primera vegada que es vacunaran nadons fins als sis mesos amb el Nirsevimab, la nova vacuna davant del virus respiratori sincitial (VRS), que satura les urgències i les hospitalitzacions pediàtriques a la tardor i l’hivern

El conseller ha especificat que la immunització dels nadons es durà a terme per dues vies: a centres de primària per als nascuts entre l’abril passat i el setembre, i a l’hospital, després del part, als que neixin entre l’octubre i el març del 2024. “No és exactament una vacuna perquè el que fem és posar directament la immunoglobulina de la bronquiolitis”, ha remarcat Balcells. En aquest mateix sentit, ha detallat que els futurs pares i mares rebran informació abans del part i podran decidir si volen que els petits rebin aquesta punxada.

“Serà com amb la prova del taló, la posarem als nounats al mateix hospital on neixin”, ha assegurat Balcells. Així, ha afegit que els petits nascuts entre maig i octubre d’aquest 2023 rebran aquesta protecció durant les revisions pediàtriques que facin als seu CAP de referència. “Són 14 milions d’euros de pressupost que valen molt la pena”, ha apuntat.

L’avançament de la campanya de vacunació es va fer públic dimarts en comprovar el lleuger augment de casos de Covid-19, amb una taxa que ara mateix voreja els 130 casos per cada 100.000 habitants a l’atenció primària. D’aquesta xifra, tres malalts necessiten hospitalització, segons dades del Ministeri de Sanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ