Salut

SANITAT

L'encàrrec de l'hospital al CatSalut és una “bona decisió”

ENDAVANT · Els alcaldes de Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Barberà consideren que s'ha fet “un pas més” per a la construcció de l'Ernest Lluch PRIVATITZACIÓ · La Plataforma de la Sanitat Pública diu que es vol privatitzar l'hospital

María Elena Pérez, alcaldessa de Montcada i presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Montcada i Ripollet, ha dit a El Punt que l'encàrrec que el Departament de Salut ha fet a l'Institut Català de Salut (CatSalut) per preparar el concurs per a la construcció i la gestió del futur hospital Ernest Lluch és “una bona decisió” i suposa “un pas més en la construcció” d'aquest centre sanitari per al sud de la comarca.

Pérez ha explicat que tant els ajuntaments de la mancomunitat com el de Barberà esperen que la licitació del projecte “es faci al més aviat possible durant el 2011”. I és que els quatre ajuntaments vallesans recorden que l'hospital de Sabadell “està saturat” i els habitants de Montcada encara han de desplaçar-se fins a les instal·lacions de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Hi estaran a sobre

Els consistoris són conscients de la necessitat d'aquest hospital i per aquest motiu Pérez ha explicat que “es continuarà pressionant des de la mancomunitat”. Una pressió que es traduirà, com fins ara, en forma de reunions amb els consellers de torn que resultin del nou govern, que sortirà de les eleccions al Parlament d'aquest diumenge.

Canvi de model

El portaveu de la Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública i de Qualitat, Ignacio Barquín, va mostrar ahir el seu malestar amb el Departament de Salut perquè la proposta de licitar conjuntament l'obra i la gestió de l'hospital “no té res a veure amb el projecte original”, ja que considera que això suposarà “la privatització del servei”. Al mateix temps, retreu als ajuntaments que no hagin admès que no s'estan complint els calendaris previstos. La Plataforma es reunirà dilluns o dimarts de la setmana que ve per decidir quines accions emprenen.

Fins ara, la veu crítica dels veïns s'ha fet sentir en diverses ocasions –sovint coincidint amb actes relacionats amb la presentació del projecte i amb visites de la consellera de Salut, Marina Geli– i han organitzat fins a quatre manifestacions. L'última va ser diumenge passat, amb unes 300 persones.

LA FRASE

Esperem que la licitació del projecte es faci al més aviat possible durant el 2011
María Elena Pérez
ALCALDESSA DE MONTCADA I PRESIDENTA DE LA MANCOMUNITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.