Salut

SANITAT

Salut deixa en mans del nou govern la construcció de l'hospital Ernest Lluch

Encarrega al CatSalut fer un concurs el 2011 per adjudicar-ne les obres i la gestió

La documentació per a la licitació fa quatre mesos que està feta

El Consell de Govern de la Generalitat va acordar ahir encarregar al Servei Català de la Salut (CatSalut) la realització, durant el 2011, d'un concurs per a la construcció i la gestió del futur hospital comarcal Ernest Lluch, als terrenys de l'antiga fàbrica Redosa, a Montcada. Aquest era un pas que els ajuntaments beneficiaris de l'hospital –Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà– esperaven des de la tornada de les vacances d'estiu. Amb l'encàrrec d'ahir, l'actual govern de la Generalitat deixa en mans del futur executiu, que sortirà de les eleccions del 28 de novembre, la construcció del futur hospital comarcal Ernest Lluch.

Amb l'anunci d'ahir sobre el que ha de ser el centre hospitalari de referència al sud de la comarca, s'afegeix una nova data a un procés en què el Departament de Salut ha acumulat molts incompliments des del 2004.

En un comunicat que ahir va fer el CatSalut no es fixava cap data concreta per a la licitació del projecte ni tampoc per conèixer-ne el guanyador. S'informava, però, que els treballs estan molt avançats, ja que fa quatre mesos –des del 19 de juliol– que el consell de direcció de l'ens va aprovar els plecs administratius i tècnics per a la realització del concurs. El que no s'ha explicat és per quins motius l'encàrrec del concurs no s'ha fet abans si la documentació ja estava preparada des de l'estiu.

Incertesa tot el dia

Tot i que el Consell de Govern es va reunir al matí i els acords de l'executiu es van donar a conèixer en roda de prema a 2/4 de 2 de la tarda, no es va saber fins a les 7 de la tarda que el CatSalut havia fet un comunicat anunciant aquest acord. Fins a aquesta hora, els ajuntaments implicats en aquest projecte estaven convençuts que el Consell de Govern no havia pres cap decisió respecte a l'hospital.

Tot i que la veu cantant en aquest projecte l'ha duta el Departament de Salut, els quatre ajuntaments van jugar un paper clau en la tramitació del projecte quan, a mitjan 2008, van avançar els diners necessaris per poder fer el concurs d'idees per triar l'equip d'arquitectes. Cada ajuntament va posar 30.000 euros, que van servir per pagar als quatre finalistes del concurs. Als autors del projecte guanyador, Llum, paisatge i salut se'ls va adjudicar la redacció de l'avantprojecte per un import de 4,5 milions, a càrrec de Salut.

LA DATA

19.7.2010
És quan el consell de cirecció del CatSalut
aprova els plecs administratius i tècnics per fer licitar el projecte

LA XIFRA

190
llits per a pacients aguts
tindrà l'hospital Ernest Lluch. També en tindrà 60 més per a pacients de mitja estada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona