Salut

SALUT

Bustos s'oposa totalment a la retallada al Parc Taulí

Avisa el govern de CiU que la reducció pressupostària de 14 milions és “inacceptable”

Per l'alcalde, la sanitat comarcal té recursos inferiors a la mitjana catalana i demana quadrar els números tancant ‘ambaixades' de la Generalitat

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va mostrar ahir la seva total oposició, a través d'una declaració institucional, a la reducció pressupostària de 14 milions d'euros prevista pel govern a la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT). “No permetrem un pas enrere com aquest. El Parc Taulí dóna servei a més de 400.000 persones, de les quals 200.000 són sabadellencs”, va dir, tot fent referència a les mancances ja existents per la saturació del consorci hospitalari, així com per la “no construcció” de l'hospital Ernest Lluch de Montcada, que n'havia de reduir la pressió assistencial.

“Els recursos que ofereix la Generalitat en serveis sanitaris a Sabadell i comarca són inferiors a la mitjana de la resta de Catalunya”, va afegir Bustos, que també és el vicepresident de la CSPT, especialment indignat pel fet que l'ajust s'hagi portat a terme “de manera lineal, sense tenir en compte la necessitat estructural d'inversió del territori”.

Bustos, que va qualificar la mesura d'“inacceptable”, va destacar que ja ha transmès la seva posició al director general del Parc Taulí, Joan Antoni Gallego; al conseller de Salut, Boi Ruiz, i al president de la Generalitat, Artur Mas: “En tots els casos m'han demanat comprensió, però jo també els en demano a ells perquè Sabadell no s'ho pot permetre. Jo també formo part de la governació del país i no em correspon fer oposició, però la primera lleialtat és amb els meus ciutadans.” L'alcalde de Sabadell creu que el govern “no té una altra via que el consens, perquè és del diàleg d'on surten els acords”, i en aquest sentit va manifestar el seu “compromís ferm i rotund” de treballar perquè la Generalitat es faci enrere. “Si el que necessiten és estalviar, si cal, que tanquin les oficines d'exteriors, com ara la de Nova York”, va sentenciar.

El pròxim pas de Bustos serà reunir-se amb el comitè d'empresa, que ahir mateix ja va conèixer detalls de les implicacions laborals de la retallada, així com amb els responsables de la corporació sanitària, en una trobada on també hi seran els portaveus del grups municipals de Sabadell. També vol fer força a través d'una aliança amb altres alcaldes.

Mobilització a Terrassa

D'altra banda, a la Mútua de Terrassa, hi ha convocada per a dimarts, de 14.00 a 16.00 h, una concentració de treballadors i usuaris a causa de la retallada.

46 llits i 3 sales d'operacions menys

Segons un document intern, la retallada de 14 milions al Parc Taulí implicarà el tancament de 46 llits (12 a la planta F i 34 al centre de llarga estada de l'Albada) i tres sales d'operacions de tarda (dues de les quatre del centre quirúrgic ambulatori i una de les cinc del bloc quirúrgic central). Així mateix, els treballadors afectats es reubicaran en altres àmbits per cobrir les baixes i les vacances, atès que les substitucions quedaran reduïdes a la mínima expressió. En el cas dels pacients de l'Albada, és previst que siguin reubicats en altres edificis, a domicili o en altres centres hospitalaris. Algunes consultes externes de tarda també perillen i hi ha la intenció de reduir les despeses per proves diagnòstiques i prescripcions farmacològiques, els contractes amb proveïdors, les activitats de formació (en un 50%) i les activitats de relacions institucionals i de comunicació (en un 60%). Segons el mateix document, la direcció valora el manteniment dels llocs de treball, però tot canviant les condicions laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona