Salut

Terrassa s'oposa a la retallada en salut, que xifra en 20 milions

Condicionant

El regidor de Salut en dóna la culpa al conseller d'Economia, que després de ser nomenat va atribuir al sistema sanitari l'excés de dèficit

A Sabadell un miler de persones es manifesten i tallen la Gran Via

L'endemà que el comitè d'empresa i alguns treballadors de Mútua Terrassa fessin la primera concentració de protesta contra l'anunci de retallades sanitàries, el consistori de Terrassa, mitjançant la regidoria de Salut, també s'ha mostrat contrari a la possibilitat de passar la cisalla a les aportacions econòmiques tant al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) com a la Mútua, que xifra en uns 20 milions d'euros si es confirma la rebaixa d'un 10% del pressupost.

Segons el regidor de Salut, el republicà Isaac Albert, aquestes retallades són conseqüència de les declaracions del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, quan va ser nomenat en el càrrec, ja que va culpar el sistema sanitari de l'excés de dèficit del país. Per Albert, les seves paraules van “condicionar l'activitat de la conselleria de Salut des del principi, situant-la en la punta de l'iceberg del debat sobre les mesures per pal·liar la situació financera”. Tot i que des de l'Ajuntament –membre del consell de govern de CST– són contraris a la reforma pressupostària pels perjudicis de “qualitat i benestar” que podria suposar per als ciutadans, Albert afirma que, en espera de les propostes en detall, treballaran per “mantenir la garantia dels serveis sanitaris”.

El republicà recorda que en els últims anys s'ha fet un “esforç inversor notable” en el foment de polítiques de benestar, tant en sanitat com en educació i serveis socials, “per contrarestar més de 25 anys de deixadesa”; tot i això, acusa el govern estatal d'“incomplir els compromisos financers adquirits, com ara els 1.450 milions del fons de competitivitat”, i per això demana al govern de la Generalitat que centri els esforços en un nou finançament i no en l'argument del “dèficit heretat”.

Manifestació al Taulí

A Sabadell un miler d'usuaris i treballadors del Taulí es van manifestar ahir a la tarda i van tallar la circulació a la Gran Via en protesta per les retallades de recursos. “El Parc Taulí ja ens ha comunicat una rebaixa de 14 milions en el pressupost global, a més d'uns 5 milions d'euros més en farmàcia, i això és inadmissible”, ha indicat Montse González, portaveu del comitè d'empresa.

El consell de la Corporació Sanitària Parc Taulí tampoc va votar el pla d'ajust pressupostari, que ha quedat sobre la taula en espera d'una reunió amb el conseller Boi Ruiz després de Setmana Santa per negociar una reducció de la retallada de 14 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot