Salut

SALUT

Els treballadors de Mútua Terrassa temen que es tanquin quiròfans a la tarda

El comitè d'empresa denuncia que ja no es canvien els llençols cada dia, ni es donen mocadors ni es renoven els contractes com a mesures d'estalvi

El comitè d'empresa de l'hospital universitari Mútua Terrassa tem que les retallades impliquin tancar els quiròfans a la tarda. Segons fonts sindicals, la direcció de l'hospital ja ha pres aquesta mesura per afavorir la part privada de l'entitat. Una seixantena de treballadors es van concentrar ahir de les dues del migdia fins a les quatre de la tarda davant l'hospital per mostrar el seu rebuig a les retallades d'un 10% del pressupost de Sanitat.

Ni la direcció de Mútua ni Sanitat no han informat encara de les accions que s'emprendran. Malgrat això, ja s'estan prenent mesures d'estalvi com no canviar els llençols dels llits cada dia, no donar mocadors i no renovar els contractes temporals. A més, es comencen a endarrerir les intervencions. Els sindicats estan convençuts que una de les altres mesures que es prendran serà tancar plantes.

La presidenta del comitè, Lina Romero, va assegurar: “S'estan prenent petites mesures i que no ens estan informant i estan llençant globus sonda”. Romero va recordar que el personal d'aquest centre ja porta diversos anys amb congelació de sous. “No podem fer més esforços”, va assegurar la presidenta del comitè. Per tot plegat, va assegurar que els treballadors estan “enfadats”. Malgrat que la concentració d'ahir estava convocada pel comitè d'empresa, el seguiment va ser desigual. El president de l'Associació Professional de Facultatius (APF) i Metges de Catalunya, Pere Berbel, va assegurar: “No podem donar per vàlida una retallada que anirà en contra de la qualitat assistencial”.

Núria Martí, de la CGT, va advertir que el 10% de reducció no només afectarà els sous, sinó també les llistes d'espera i l'atenció als CAP. “No ho podem permetre”, va afirmar Martí. Juan Carlos Delgado, de CCOO, va denunciar que és un “atac” a l'estat del benestar i a l'atenció del ciutadà.

LA FRASE

S'estan prenent petites mesures, no ens estan informant i estan llençant globus sonda
Lina Romero
presidenta del comitè d'empresa de mútua Terrassa

LA DATA

22.04.11
és la data aproximada
que es preveu que Sanitat faci públic quina és la retallada proposada per a Mútua Terrassa

LA FRASE

No podem donar per vàlida una retallada que anirà en contra de la qualitat assistencial
Pere Berbel
President de l'APF i Metges de Catalunya a Mútua Terrassa

1.800 intervencions menys al Taulí

Els treballadors de l'hospital Parc Taulí de Sabadell es van mobilitzar dilluns també contra les retallades. Segons fonts sindicals, la direcció del centre ja ha anunciat el tancament definitiu de 58 llits i provisional d'aproximadament 150 llits més, dels quals quatre de la unitat de cures intensives i nounats. A més, es reduiran 1.800 intervencions anuals, perquè se suprimiran 14 sessions quirúrgiques setmanals. També es tancaran un 10% de les consultes externes i es reduiran un 10% de les proves diagnòstiques. A més, es deixarà sense feina 200 treballadors eventuals, cosa que repercutirà en la qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.