Salut

Fractura política sobre la salut

El govern del PSC, ICV i ERC va accedir al trasllat de l'hospital d'aguts del Sant Camil a Vilanova, una decisió que ha motivat les crítiques de l'oposició i que ara està pendent de la Generalitat

La demanda d'un nou pla d'antenes de telefonia mòbil i d'un nou institut de secundària, i el possible trasllat de l'hospital d'aguts del Sant Camil a Vilanova han marcat l'actualitat política i ciutadana de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes durant aquest mandat. El 2007, la falta d'un acord amb altres forces perquè el PSC i ICV aconseguissin la majoria absoluta per governar va provocar que l'oposició acabés liderant l'agenda municipal: els vots d'UM9, CiU-Via, el PP i ERC van servir per deixar enrere un projecte tan discutit com l'Entitat Municipal Descentralitzada de les Roquetes, ja oblidada, o la desaparició del Local de Ribes per fer-hi un centre bàsic de salut. El 2009 ERC es va sumar a un pacte de govern, que, com a mínim de portes enfora, ha semblat transcórrer sense grans dificultats.

Durant aquests quatre anys, el govern s'ha hagut d'enfrontar a dures protestes ciutadanes, com ara la sorgida arran la construcció de pisos de venda de protecció oficial a un preu superior del previst enmig de la crisi. La falta de concessió de crèdits als ciutadans ha obligat l'Ajuntament a oferir finalment els habitatges mitjançant el lloguer.

L'oposició ha reiterat les seves crítiques contra el paper de Josep Antoni Blanco com a alcalde i president del Consell Comarcal: el socialista no ha defensat prou el municipi per respondre als interessos del seu propi partit en temes com ara l'hospital Sant Camil, segons CiU-Via o UM9. El pròxim mandat, ben segur que aquest fulletó de retrets sobre la defensa de la sanitat pública continuarà.

LES CLAUS
Salut
L'hospital d'aguts s'havia de traslladar a Vilanova, però tot depèn de si se n'acabarà construint un de nou.
Economia
El municipi té pendents projectes que no han fructificat, com ara el parc tecnològic.
Josep Antoni Blanco
PSC
L'actual alcalde del municipi repeteix coma candidat. Blanco fa 20 anys que encapçala la llista.
Anna Gabaldà
Unitat Municipal 9
Torna a ser cap de llista, després d'haver-se presentat com a alcaldable fa quatre anys.
Lluís Giralt
CiU-Via
Número dos a la llista de CiU-Via a les darreres eleccions, Giralt, membre de ViA, substitueix Francesc Pérez com a candidat.
Javier Rodríguez
PP
Javier Rodríguez és el nou cap de llista del partit, que presenta una llista molt renovada.
Carme Farràs
ERC
Després d'haver encapçalat la candidatura d'ERC a les darreres eleccions, Farràs torna a ser alcaldable.
Bàrbara Scuderi
ICV
La candidata d'ICV s'ha estrenat com a regidora aquest mandat, després d'haver estat cap de llista el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.