Ciència

Èxit del congrés de cardiologia, l’ESC, que es tanca avui

Durant quatre dies, les jornades hauran divulgat 3.700 treballs de recerca

Acull ponents de més de 160 països

El Congrés Mundial de Cardiologia, l’ESC Congress, considerat el simposi més important del món sobre medicina cardiovascular, que es va iniciar divendres, es clourà avui a Barcelona. Han passat cinc anys des de l’últim cop que es va fer a la capital catalana, i aquesta edició, la setena que se celebra a la ciutat, la confirma com un punt de trobada clau per a tota mena d’esdeveniments científics.

Durant aquests quatre dies, el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat, haurà acollit més de 3.700 treballs de recerca amb ponents de més de 160 països, amb uns 400 temes relacionats amb la medicina cardiovascular i prop d’un miler de sessions científiques.

Fonts de Fira de Barcelona van confirmar que durant la trobada s’hauran presentat els resultats de 36 assajos clínics sobre prevenció, insuficiència cardíaca, malaltia coronària, cures cardíaques agudes i arrítmies, així com diverses guies de pràctica clínica per reduir els efectes secundaris cardíacs del tractament per al càncer o la prevenció de la mort sobtada, entre altres.

El simposi també inclou una zona expositiva per mostrar diferents innovacions en fàrmacs, productes, tecnologies i solucions en cirurgia, tècniques de diagnòstic per la imatge i tractaments.

Aquesta ha estat la primera edició híbrida del congrés, que ha combinat activitats presencials amb d’altres en línia, després de dos anys de pandèmia. L’última edició presencial va ser la del 2019, a París, a la qual van assistir més de 33.500 persones d’arreu del món.

A més de l’ESC Congress, Barcelona també acollirà enguany trenta esdeveniments mèdics i científics més, entre els quals hi ha el Congrés Internacional de la Societat Respiratòria Europea, del 4 al 6 de setembre, a Fira de Barcelona, o el Congrés Internacional d’Oncologia Pediàtrica, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que tindrà lloc entre el 28 de setembre i l’1 d’octubre.

Una munió d’investigacions

El congrés ha confirmat els beneficis d’una diversitat de nous fàrmacs i també ha detallat els perjudicis d’hàbits nocius com el consum de tabac. Algunes de les ponències han revelat, per exemple, que les persones de més de 85 anys haurien de caminar un mínim de deu minuts diaris per tal d’allargar la seva esperança de vida. També que, a més del sedentarisme, el colesterol i la hipertensió, altres factors com el clima extern o la falta de son propicien les malalties coronàries, i fins i tot que la contaminació de l’aire pot estar associada a atacs cardíacs en persones no fumadores.

Els ponents també van argumentar com les vacunes contra la covid-19 basades en l’ARNm, les de Pfizer i Moderna, són totalment segures en pacients amb insuficiència cardíaca, tal com ho demostra la investigació d’un hospital danès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona