Educació

Hostalric

Gratant el passat

voluntaris ·

Una trentena de joves d’arreu del món participen, fins dimarts, en la tercera edició del camp de treball del castell d’Hostalric

A Hostalric, ja fa tres anys que s’hi apleguen joves d’arreu del món per col·laborar en les excavacions arqueològiques, en una estada que combina el treball amb l’oci i altres feines de suport al municipi. Aquesta és la tercera edició d’un camp de treball internacional que va començar a finals de juny i acabarà dimarts. En aquests quinze dies, joves de la República Txeca, Rússia, Mèxic, el Kirguizistan, Alemanya, Albània, Ucraïna i Portugal i una quinzena d’estudiants de primer de batxillerat del municipi estan duent a terme excavacions al castell d’Hostalric, concretament a la zona del revellí, una fortificació amb forma triangular situada davant de la part principal. L’objectiu d’aquesta construcció era dividir la força dels atacants i protegir els murs de cortina mitjançant foc creuat.

Les dues passades edicions, el camp de treball se centrava en un altre espai del castell. Es tractava del turó de les Forques, on es va fer la descoberta total dels murs perimetrals i, a més a més, es va aprofundir en l’estructura. De fet, el projecte no tenia com a objectiu trobar res nou, sinó que consistia a rebaixar els murs perimetrals per la part interna, deixar a la vista l’estructura de la possible porta d’accés i netejar les dues estructures quadrades de l’interior.

Més enllà de les troballes que puguin fer aquests joves excavadors, bona part de la història del castell ja es coneix. La primera referència històrica d’aquesta construcció data de l’any 1145. Segons els experts, el castell era similar als que hi havia a Girona durant l’edat mitjana, més funcional que no pas estètic. Tot i la seva antiguitat, la construcció que hi ha a la part de dalt del turó, és una fortificació militar d’època moderna i data d’entre el 1712 i el 1713, amb motiu de la guerra de Successió. Va ser l’enginyer militar Francisco de Santa Cruz, al servei de l’arxiduc Carles, que va construir aquesta nova fortificació.

Si bé és cert que l’objectiu principal és la tasca arqueològica, el camp de treball no ocuparà tot el temps de la seva estada als joves, que també faran de suport al casal d’estiu Sol Solet i un intercanvi amb els joves del camp de treball del castell de Montsoriu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia