Educació

educació

Vaga d’estudiants pel nou model d’examen de la selectivitat

Els alumnes de Batxillerat, FP i secundària convoquen manifestacions a Barcelona, Lleida i Tarragona per reclamar que es publiquin “ja” els exemples de les proves

“Volem JA el model d’examen de les PAU”. Aquest és el lema que encapçalala crida que el Sindicat d’Estudiants fa aquest divendres per mobilitzar l’alumnat de Batxillerat, FP i secundària perquè secundin la vaga, convocada a nivell estatal, davant la falta d’informació sobre com seran les noves proves d’accés de la universitat. El sindicat demana als estudiants que protestin a les 12h davant dels seus instituts i ha convocat manifestacions a la mateixa hora a Barcelona (plaça Sant Jaume), Tarragona (plaça de la Font) i Lleida (UdL Campus Cappont).

“Malgrat que portem gairebé un mes de curs, l’única informació que tenim és que els exàmens de la PAU se celebraran els dies 11, 12 i 13 de Juny. Ja està. Això és tot”, es queixen en un comunicat, lamentant que la falta d’informació sobre el nou model de les proves impedeix que professorat i estudiants puguin “preparar satisfactòriament” la prova.

La vaga també s’ha convocat a nivell estatal per protestar contra les càrregues policial que van rebre a Múrica estudiants que es van manifestar contra les PAU.

El comunicat acaba criticant el Ministeri d’Educació i les conselleries educatives i universitàries: “Estan jugant amb la salut mental i el futur de desenes de milers d’estudiants, afegint encara més dificultats, estrès i incertesa a una prova l’única raó d’existir de la qual és convertir l’accés a la Universitat en un privilegi de classe”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia