Educació

Suport massiu dels estudiants a la vaga

Les xifres indiquen que el 90 per cent de l'alumnat està donant suport a la convocatòria, mentre que entre el professorat seria entre el 60 i el 70 per cent

La Consellera rebaixa el seguiment al 23,1% i agraeix als docents que han optat per no adherir-se a la protesta

Les primeres xifres aportades per sindicats i universitats indiquen un suport massiu a la vaga. Així, segons les dades facilitades per la Universitat de València, la convocatòria té un suport del 90,58% entre els seus membres. Per campus, el de Tarongers, la vaga té un suport del 91,45 per cent; a Blasco Ibáñez del 91,17 per cent i a Burjassot del 87,16 per cent. En relació amb el personal d'administració i serveis (PAS), el seguiment és del 74,34 per cent i en personal docent i investigador (PDI), un 57 per cent a primera hora. Això no obstant, les xifres aniran canviant al llarg del dia segons els torns del professorat.

Per la seua banda, fonts de la Universitat Politècnica de València (UPV), han destacat que la convocatòria està tenint major incidència entre l'alumnat dins la institució, i bastant menor entre professorat i PAS. Així mateix, han ressaltat que en el campus no s'ha produït cap incident d'importància.

STEPV també ha elaborat una primera enquesta sobre el seguiment de la vaga en l'ensenyament públic no universitari, on segons les seues xifres té el suport del 70 per cent del professorat; el 66 per cent de l'alumnat i el 10 per cent del personal no docent. Així mateix, han xifrat en un 25 per cent el suport a l'ensenyament concertat i en un 80 per cent en les cooperatives d'ensenyament.

El sindicat considera que aquestes dades demostren que la comunitat educativa valenciana reclama una “correcció” de la política educativa del govern espanyol i del Consell, cosa que al seu parer passa per la retirada de la llei Wert, recuperar l'acord d'interins de 2009 i la fi de les retallades.

Actualització

L'actualització d'aquestes dades a les dues del migdia entre els 491 que han contestat a l'enquesta són molt semblants. Així a la Universitat de València el seguiment de la vaga ha estat entre el 80 i 100%; un 30% en la Universitat Politècnica, mentre que a l'UJI s'ha secundat un 40% i un 45% en la d'Alacant.

Pel que fa a l'ensenyament públic no universitari, el professorat ha fet un seguiment del 70 per cent mentre que l'alumnat ha secundat la vaga en un 73%, per un 20% del personal no docent.

Pel que fa a l'ensenyament privat, les cooperatives s'ha adherit a la convocatòria en un 80% i la resta de centres en un 25%.

La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de València (FAPA-València) ha assenyalat que el seguiment fet a través de les AMPA ha sigut del 75% de seguiment. FAPA ha celebrat que la gran quantitat d'AMPA “compromeses i amb ells molts pares i mares, conscients de la lluita a favor de l'escola pública, hui no han portat els seus fills i filles als centres”.

Rebaixa de Catalá

Per la seua banda, la consellera valenciana d'Educació, María José Catalá, ha assenyalat que el seguiment de la vaga ha sigut d'un 23,1%, un 28,8% de docents de la pública i ha rebaixat fins a un 1,4% el seguiment a centres concertats. Catalá ha donat les gràcies als docents que han optat aquest dijous per no fer vaga i ha remarcat que el que necessiten els alumnes és no perdre dies de classe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.