Educació

Ocupen la seu de la Conselleria d'Educació a Alacant en protesta per les retallades

La Plataforma per l'Ensenyament Públic xifra el seguiment de la jornada de vaga contra la LOMQE en un 60 per cent dels docents i un 90 dels escolars

La jornada de vaga convocada per a la comunitat educativa aquest dijous en protesta per la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) ha tingut un important seguiment a la demarcació d'Alacant. Segons la Plataforma per l'Ensenyament Públic la participació ha sigut d'un 90 per cent entre els escolars de primària i secundària i un 60 per cent dels docents, mentre que la Universitat d'Alacant, on s'han col·locat barricades en alguns accessos, no ha registrat activitat.

A les 12 del migdia centenars d' escolars i pares i mares s'han concentrat davant la seu de la conselleria d'Educació i han acabat ocupant l'edifici de manera pacífica fins que la policia espanyola els ha desallotjat sense que s'haja registrat cap incident i sense fer cap identificació.

El portaveu de la Plataforma, Ismael Vicedo, ha destacat les dades de participació en aquesta jornada de vaga en la qual, segons ha afirmat, “no es protesta tan sols per les retallades, sinó que és un crit d'alarma per les polítiques antisocials que està desenvolupant el govern del PP, com la llei de desnonaments”.

Vicedo ha volgut fer palesa la participació de “tota la comunitat educativa en la protesta com demostra el fet que la pancarta –on es podia llegir “No a les retallades, no als acomiadaments”– la portaren alumnes del col·legi públic Enric Valor”.

El portaveu de la plataforma ha explicat també que l'abast de la protesta es podrà veure en la manifestació convocada a les 18.30 hores, ja que “durant el matí els actes de protesta s'estan desenvolupant en les diferents comarques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.