Societat

L'Espluga s'apunta al «lip dub»

Una cinquantena de joves espluguins van participar ahir a la tarda en l'enregistrament d'un dels vídeos musicals que tant èxit tenen a la xarxa, en una iniciativa de l'Espluga FM Ràdio

Diversió, espontaneïtat i ritme són els elements bàsics per fer un lip dub –que vol dir «doblatge labial»–, un vídeo que es realitza en diferents espais i situacions, en un entorn, i en el qual, vocalitzant i sincronitzant la lletra d'un tema musical que s'escolta, participa molta gent, en una presa de càmera única. Per tal que el resultat final sigui un èxit, només calen ganes de passar-ho bé com els joves de l'Espluga de Francolí que ahir van acudir a la convocatòria de la ràdio municipal per participar de l'experiència, abillats amb un barret o algun altre element festiu prou cridaner per fer més vistós i colorit l'enregistrament.

El fenomen, cada vegada més estès i popular a la xarxa, va començar sent una iniciativa d'estudiants universitaris a tot el món –en l'àmbit de Catalunya ja n'hi ha uns quants de penjats al Youtube que han tingut molt bona acceptació entre els internautes–, però ràpidament s'escampa a altres àmbits. És un recurs publicitari que, per exemple, ha fet servir una cadena de supermercats amb un establiment situat a l'Espluga, i això ha motivat els responsables de la ràdio local a fer un lip dub obert a tots els veïns del municipi. De fet, esperaven que hi participés gent de totes les edats, però, segons comenta el director de l'emissora municipal, Xavier Lozano, «a última hora els adults s'han fet enrere». Però han estat els infants i joves del poble els que s'han apuntat a la moda del lip dub, i tot i la calor que feia ahir a mitja tarda han seguit les indicacions per a la coreografia. L'edifici de l'Antic Hospital ha estat l'escenari escollit per a la gravació del vídeo perquè és on estan instal·lades les dependències de l'Espluga FM Ràdio, que en el darrer any ha celebrat el 25è aniversari. La cançó escollida per a l'enregistrament ha estat Viu la vida amb mi, de Lax'n'Busto, que l'emissora ha adoptat com a eslògan.

L'Espluga es converteix així en el primer municipi de la Conca de Barberà, i dels primers del Camp de Tarragona, que organitza un lip dub. Tot i que ha estat a petita escala, amb el mig centenar de persones que hi han pres part, l'enregistrament, de caire popular, esdevé pioner a les comarques tarragonines, almenys, de manera oficial. Es tracta de buscar el punt per llançar-se, en què deixar-se portar per les emocions del moment resulta tan fàcil com animar-se a participar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia