Societat

Donen d'alta la nena maltractada de Salou

La Clàudia està sota la tutela de la DGAIA, que ara ha de decidir si la nena va a un centre d'acollida o amb una família

La nena de set mesos que va ser presumptament maltractada pels seus pares a Salou (Tarragonès) serà donada d'alta avui mateix, segons han informat fonts de l'Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), on està ingressada des de l'11 de juny per una hemorràgia intracranial.

La menor, Clàudia, està sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, que ara decidirà si la nena és traslladada a un centre d'acollida o a una família.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el mateix dia que va ingressar a l'hospital el pare de Clàudia, Richard R.B., com a presumpte culpable de les ferides. La nena ja havia estat ingressada amb només cinc mesos a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb una fractura de fèmur la causa de la qual els pares no van saber explicar.

Presó provisional
La jutge d'instrucció número 3 de Tarragona va decidir mantenir a la presó provisional Richard R.B. Per part seva, la mare de la nena, Ainadys M.T., resta en llibertat, tot i que tant a ella com a Richard R.B. se'ls imputa un presumpte delicte de lesions en l'àmbit familiar.

Després de conèixer els fets, la jutge va deixar en mans de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) la custòdia de Clàudia i de la seva germana gran, de quatre anys, tot i que Ainadys M.T. té dret a visitar-les sota la supervisió de la Generalitat.

Neguen els fets
Els pares de Clàudia han negat haver maltractat la seva filla i, de fet, Richard R.B. va dir a la jutge que desconeixia com podia haver patit una fractura parietal en el temps que va passar amb ell. Segons la seva versió, l'únic fet que podria explicar-ho és que la nena li va caure del sofà tres setmanes abans i es va fer un "nyanyo al front", tot i que no la va portar al metge perquè tenia por que li prenguessin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.