Societat

Comença a Tarragona el judici contra el pare de Clàudia, la nena maltractada de Salou

El jutjat penal número 3 de Tarragona celebra avui el judici contra el pare de Clàudia, la nena de Salou que amb 7 mesos va patir al juny una fractura cranial pels presumptes maltractaments d'aquest pare. La petita havia patit una fractura de fèmur a l'abril i presentava indicis de lesions anteriors.

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Richard R.B., d'origen cubà, per un delicte de lesions amb l'agreujant de parentesc, i reclama que no pugui acostar-se durant cinc anys a la seva filla, tutelada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat.
L'administració catalana entén, com a acusació particular, que els fets es tradueixen en dos delictes de lesions amb l'agreujant de parentesc i un altre de violència familiar habitual, i eleva la seva petició de condemna a deu anys de presó. Reclama també que Richard R.B. no pugui acostar-se a Clàudia durant cinc anys i que sigui inhabilitat per exercir la pàtria potestat durant tres anys.

El cas de Clàudia va saltar a la llum pública al juny, quan l'acusat -que se'n cuidava durant el dia mentre la seva mare treballava- presumptament la va sacsejar i colpejar amb violència per fer que parés de cridar, segons mantenen la fiscalia i la Generalitat en els seus respectius escrits d'acusació.

La petita, que ara té 11 mesos, va tenir hemorràgies a les retines i una hemorràgia intracranial -pròpies de "la síndrome del nen sacsejat"-, a més d'una fractura parietal. El seu pare va aconseguir així que parés de cridar, però Clàudia va entrar en xoc i Richard R.B. va haver de portar-la a l'ambulatori de Salou, des d'on la van traslladar en ambulància a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'endemà, la nena va ser enviada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per ser atesa pel servei de neurocirurgia, on li van trobar la fractura parietal esmentada, "d'origen necessàriament traumàtic", segons les acusacions. Clàudia va quedar ingressada fins al 9 de juliol, tot i que no s'ha pogut precisar si tindrà seqüeles neurològiques donada la seva edat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA