Societat

Can Ruti reclama més donacions de sang per tenir reserves per l'estiu

Per ser donant de sang cal ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i no patir cap malaltia greu

El Banc de Sang de l'Hospital de Can Ruti de Badalona ha reclamat als donants habituals que acudeixin al centre hospitalari a donar sang abans de començar les seves vacances, per afrontar així l'estiu amb reserves suficients.

Joan Ramon Grífols, responsable del Banc de Sang de l'hospital, que registra 8.000 donacions anuals, ha assenyalat que són "molts els donants que prefereixen posposar les seves donacions per després de les vacances".

"Aquest fet provoca que durant l'estiu es visquin situacions crítiques, i és que durant els mesos de juliol i agost les donacions disminueixen, però les intervencions del dia a dia són les mateixes que durant tot l'any", ha explicat Grífols.

Per ser donant de sang cal ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i no patir cap malaltia greu. Els homes poden donar sang fins a quatre vegades l'any, mentre que les dones només tres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.