Societat

Marcant perfils

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella tenen el seu primer cara a cara a Altafulla, on els verds completen el 3 i el 4 de 9 amb folre i els vallencs signen el 3 de 9 amb folre i un gamma alta de 8

La mítica plaça del Pou d’Altafulla va viure dissabte a la tarda la diada castellera destacada del cap de setmana, amb castells que s’acosten a la normalitat prepandèmica. Les mirades estaven totes posades en els Castellers de Vilafranca i en la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que tenien a Altafulla el seu primer cara a cara en un any 2022 que no només vol ser de normalitat a les places, sinó que serà de Concurs de Castells. En la jornada també hi actuaven els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Els de Vilafranca hi arribaven havent descarregat la setmana anterior el primer gamma extra, el pde8fm, i els vallencs acabaven de tornar d’una aturada després de Sant Joan, on van descarregar el seus dos primers 3d9f però van deixar en carregat el 4d9f. Les intencions de les dues colles eren clares: portar-hi algun castell de 9, ja que la gamma extra pels vilafranquins estava descartada en tenir diverses baixes per alguns casaments.

La primera ronda es va desenvolupar tal com estava previst. Primer va ser el torn dels de Vilafranca, que van descarregar un treballat 4de9f que els va donar més feina a completar-lo que el vist la setmana passada a Tarragona. Les mides no eren perfectes i se’ls va tancar un pèl massa dels pisos superiors, però van mostrar que li tenen confiança i el van defensar mostrant la feina que hi ha d’assaig.

Seguidament era el torn dels vallencs, que, tot i que no havien anunciat obertament cap castell de 9, van optar per plantar el 3d9f, que només se’ls va complicar una mica a la baixada, i es va convertir en el tercer descarregat de l’any.

La segona ronda va veure els mateixos castells de verds i Vella: el 4d8 amb agulla o amb pilar, si parlem en llenguatge vallenc. Cap dels dos van ser còmodes. Els vilafranquins el van portar amb diferents canvis al tronc i van haver de lluitar en la descarregada del 4 i, per la seva banda, els vallencs arribaven amb aquesta construcció carregada per Sant Joan i per tant a Altafulla volien treure’s l’espineta i, tot i que patint una mica, el van completar.

En tercera ronda va venir un cop d’efecte de Vilafranca. I és que van decidir seguir rodant els castells de 9 i, per tant, van optar per portar a Altafulla també el 3de9f, que no els va comportar gaires problemes tot i tenir també molts canvis. De fet, a quarts hi pujava un veterà dels verds, Manel Huguet Gatsbi, que amb 64 anys va mostrar el seu bon estat de forma quan la colla el necessita.

Els vallencs no van voler arriscar més i en tercera ronda van plantar el 5de8, una catedral que no els va donar gaires complicacions i que es convertia en la seva tercera completada de la temporada. Per tancar la jornada tant els vilafranquins com els rosats van descarregar el pilar de 6.

Els Xiquets i els Castellers d’Altafulla

Per altra banda, els Xiquets de Tarragona arribaven amb l’espineta del 2d8f que una setmana abans a Tarragona havien deixat en carregat in extremis, però les proves fetes durant l’assaig van fer que no el portessin a Altafulla perquè encara no el tenen suficientment per mà. Els matalassers van obrir amb un 3d8 que es va completar patint una mica en la descarregada però sense extrema feina. En segona ronda van completar el 4de8 i per tancar l’actuació volien completar el 2de7, però l’enxaneta no ho va veure clar i va decidir tirar avall. Els tarragonins van canviar de plans i van tancar la diada amb el 5de7.

Els Castellers d’Altafulla, per la seva banda, van estrenar tres castells: el 2de6, el 5de6 i el primer castell de 7 de la temporada: el 3de7, i també van completar el seu primer pilar de 5 d’aquest any. Diada completa, doncs, i que mostra que durant les pròximes setmanes es faran més passos endavant per recuperar la plena normalitat castellera.

Altres actuacions

Dissabte, 9 de juliol

Barcelona

Castellers de Sants:

5/7, 4/8, 7/7

Capgrossos de Mataró:

4/8, 2/7, 5/7

Castellers d’Esplugues:

4/7, 4/7 a (c), 3/7

Berga

Castellers de Berga:

4/7 a, 5/7, 3/7a

Castellers de Sabadell:

4/8, 5/7, 3/7

Castellers de la Cerdanya:

3/6

Diumenge, 10 de juliol

Riera de Gaià

Colla Joves Xiquets de Valls: 4/8, 5/8, 3/8

Nois de la Torre:

4/6a i 3/6a

Vic

Sagals d’Osona:

5/7, 4/8, 3/7, 4/7a

Castellers de la Vila de Gràcia:

4/7 a, 3/7, 4/7

Marrecs de Salt:

5/7, 2/7, 4/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT