Societat

societat

immigració

Ordre d’expulsió a una entitat islàmica de Vilanova

El president de l’associació Al-Forkan, amb 20 anys al municipi, denuncia que el volen fer fora per radicalització sense proves

Més d’un centenar de veïns i companys de feina li donen suport

El president de l’associació cultural islàmica Al-Forkan de Vilanova i la Geltrú, Amarouch Azbir, ha rebut una ordre d’expulsió del govern espanyol sota l’acusació d’haver-se radicalitzat però sense aportar cap prova, segons denunciava ell ahir en una concentració d’un centenar de veïns i companys seus de feina que li donen suport.

Azbir explica que fa més de 20 anys que viu i treballa a Vilanova i la Geltrú, al servei municipal de neteja viària: “A mi em coneix tothom, des del govern, a la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, i no he tingut mai cap problema amb ningú”, es defensava ahir en declaracions a ACN durant la concentració per denunciar públicament el seu cas. Azbir explica que fa més de 10 anys que va demanar la nacionalitat espanyola però el document li va ser denegat i recentment ha rebut una ordre d’expulsió. Segons explica el seu advocat, Ivan Aybar, s’acusa al seu client d’haver-se “radicalitzat”, una acusació que se li afirma sense aportar cap prova al respecte, denuncia. De fet, l’associació Al-Forkan ho atribueix a “racisme institucional”. Aybar explica que Azbir ha esperat durant anys una resposta a la seva sol·licitud de nacionalitat que va tramitar al 2010, quan ja feia una dècada que vivia a Vilanova i la Geltrú i no ha estat fins al 2020 que se li va denegar. Davant la negativa, va decidir buscar un advocat per presentar recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional, així com per reclamar l’expedient i conèixer les causes de fons amb què se li denegava la nacionalitat.

En la resposta que li ha arribat aquest juliol, el seu advocat afirma que no li lliuren cap informació i, en canvi, li comuniquen l’ordre d’expulsió. L’advocat, que també defensa per una situació similar al president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus, Mohamed Said Badaoui –que va rebre el suport dels grups municipals– denuncia que la Llei d’Estrangeria té un “forat negre que permet l’expulsió a la carta sense aportar proves” i afegeix que “quan la Policia Nacional emet l’ordre i aquesta és ferma, es pot executar sense cap control d’un jutge”.

Acusat de radicalització i d’haver impedit la integració dels socis d’Al-Forkan, a més de no condemnar atemptats terroristes islamistes, l’associació mostra fotografies en què Azbir va assistir a una protesta en rebuig d’un atemptat anys enrere. A més, Al-Forkan defensa que Azbir sempre ha treballat per “una societat més lliure, de mentalitat oberta i a favor de la multiculturalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia