Societat

ESTATS UNITS

Biden aprova la declaració d’emergència per a l’estat de Nova York per la tempesta Elliot

Facilita així l’ajuda federal necessària per pal·liar-ne els efectes i atendre els afectats

És la zona més perjudicada pel front àrtic, que ha provocat la mort d’almenys una cinquantena de persones, la meitat de les quals en aquest estat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha aprovat aquesta nit la declaració d’emergència per a l’estat de Nova York, el més afectat per la tempesta Elliot, per facilitar l’ajuda federal necessària per pal·liar-ne els efectes i atendre els afectats, ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

Amb aquesta declaració el govern nord-americà aprova l’ajuda federal al govern estatal i els locals per fer front a les conseqüències d’aquesta tempesta severa que ha causat la mort d’almenys mig centenar de persones a tot el país, 27 al nord-oest de l’estat de Nova York.

El president autoritza així el Departament d’Interior i l’Agència per al Maneig d’Emergències (FEMA) a coordinar les accions que calguin per afrontar aquesta situació i “alleujar l’adversitat i el patiment” provocats pel temporal.

Els Estats Units intenten recuperar-se dels estralls provocats pel front àrtic que s’ha endut la vida de més de 50 persones, la meitat a la zona de Búfalo, a l’estat de Nova York.

La tempesta Elliot, qualificada com “única en una generació” pel servei meteorològic nacional (NWS, en anglès), ha causat gèlides temperatures des dels Grans Llacs, prop del Canadà, fins al riu Gran (també anomenat riu Bravo), a la frontera amb Mèxic.

Les fortes nevades i els vents huracanats han deixat milers de persones atrapades a casa seva i a les carreteres, milers de passatgers encallats la nit de Nadal per la cancel·lació de vols i milers de llars sense llum pel col·lapse de la infraestructura elèctrica.

Reobren carreteres en les zones més afectades per la tempesta a Nova York

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha informat que diverses carreteres en la zona més afectada per la tempesta hivernal Elliot han estat reobertes, així com els encreuaments fronterers amb el Canadà, mentre es continua treballant per a reobrir les restants vies en el comtat d’Erie, que ha registrat 28 de les més de 50 morts als Estats Units.

Personal del Departament de Transport i Autopistes, així com els serveis d’emergències netegen la neu de les carreteres i retiren els vehicles abandonats, perquè la resta de carreteres puguin reobrir al més aviat possible.

D’acord amb Hochul, s’espera que altres vies d’Erie puguin reobrir demà, encara que persisteix la prohibició de conduir en la seva principal ciutat i la més afectada per la tempesta, Buffalo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia