Societat

ESTATS UNITS

Els aeroports dels EUA tornen a la normalitat després de la tempesta ‘Elliot’

Després d’una setmana de caos, avui s’han registrat menys d’un centenar de cancel·lacions, la majoria de l’aerolínia Southwest, que està sent investigada pel govern

Els aeroports nord-americans han tornat aquest divendres a la normalitat en vigílies de Cap d’Any i han registrat menys d’un centenar de cancel·lacions, la majoria de l’aerolínia Southwest, després d’una setmana de caos per la tempesta Elliot.

Segons el recompte del portal FlightAware, un total de 98 vols previstos per avui amb origen o destí als Estats Units han estat cancel·lats, davant dels més de 2.500 cancel·lats dijous.

D’aquests, 41 pertanyen a l’aerolínia de baix cost Southwest, protagonista d’una allau de cancel·lacions en vigílies de Cap d’Any, que està sent investigada pel govern nord-americà.

La companyia, que atribueix el caos aeri a l’impacte de la tempesta hivernal durant el Nadal, va cancel·lar ahir més de 2.300 vols. Tot i així, aquest divendres, ha assegurat que opera “amb normalitat” malgrat les cancel·lacions.

El secretari de Transport dels Estats Units, Pete Buttigieg, va carregar dijous contra el “comportament inacceptable” de Southwest i va enviar una carta al director general d’aquesta companyia amb seu a Dallas (Texas), en què assegura que utilitzarà “al màxim els seus facultats d’investigació” per responsabilitzar Southwest si no compleix les promeses fetes de reemborsar els passatgers.

Mentre que altres aerolínies van experimentar cancel·lacions per la tempesta i es van recuperar “amb relativa rapidesa”, afegeix la carta, Southwest no ho va fer.

La companyia atribueix el seu col·lapse al fet que centenars de pilots i sobrecàrrecs van quedar inoperatius pel temporal hivernal Elliot, que va impactar el país la setmana passada amb gèlides temperatures, fortes nevades i vents huracanats.

En total va deixar més de 50 morts pel fred i els accidents, a més d’1,7 milions de llars sense llum i milers de passatgers a terra que volien retrobar-se amb les famílies per la nit de Nadal i Nadal.

Búfalo, al comtat d’Eire, al nord-oest de l’estat de Nova York, va ser la zona més afectada pel temporal. El president dels Estats Units, Joe Biden, va decretar l’estat d’emergència i les autoritats locals estimen en 37 el nombre de morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona