Societat

El Síndic comença una campanya per donar a conèixer la institució entre infants i adolescents

Societat

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'adjunt per a la defensa dels drets dels nens, Xavier Bonal, han presentat aquest dimarts el programa educatiu Quan no hi ha dret, hi ha Síndic, adreçada a alumnes de primària i secundària amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta institució entre aquest col·lectiu, així com quins són els drets i els deures de nens i joves.

Ribó i Bonal han fet la primera presentació d'aquesta iniciativa en el CEIP Torrent de Can Carabassa de Barcelona, on a més els nens han fet diversos jocs al pati per conèixer quins són els seus drets i els seus deures i quins són els mecanismes de què disposen en cas de vulneració.

El programa consta de material didàctic i divulgatiu de dos tipus: un adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària i un altre per als que cursen el segon cicle d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

En total hi ha cinc unitats didàctiques per a cada franja d'edat, que serveixen per fer classes d'uns 50 minuts, així com altres materials, com un CD-ROM i quaderns per a professors i alumnes. Els continguts es poden incloure dins de l'assignatura d'educació per a la ciutadania (EpC).

Ribó ha explicat que tots els col·legis catalans rebran aquest estiu la carpeta amb el material, perquè puguin adaptar-lo a les classes del curs que ve. També s'ha compromès a continuar fent activitats de difusió en altres escoles catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.