Societat

El Síndic de Greuges demana que les fuites d'aigua no repercuteixin en les tarifes

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat que les fuites d'aigua imprevisibles o inevitables no repercuteixin en les tarifes ni en el cànon de l'aigua, segons ha informat en un comunicat.

Ribó ha demanat informació al departament de Medi Ambient sobre les fuites d'aigua de l'aqüeducte Cardedeu-Trinitat al seu pas per la serra de Marina, a Badalona (Barcelonès), i vol saber quines actuacions porta a terme aquesta conselleria per resoldre la situació, "tenint en compte que s'ha d'actuar amb rapidesa".

El Síndic ha recordat a Medi Ambient que en els últims temps ha insistit en la necessitat d'estudiar fórmules perquè els casos de fuites imprevisibles o inevitables que generen un excés involuntari del consum d'aigua per part de particulars o empreses "no impliquin després imports abusius en les tarifes i en el cànon de l'aigua, que té com a objectiu fomentar l'estalvi". Segons el Síndic, el cobrament del cànon en els supòsits de fuites inevitables d'aigua no es pot considerar que fomenti cap tipus d'estalvi.

També s'ha interessat pel retard de l'execució de les obres per evitar fuites en aquesta conducció d'aigua del Ter, "que –segons recullen els mitjans de comunicació– s'havia previst fa dos anys".

El Síndic coincideix amb Medi Ambient en el fet que els ciutadans no han de malgastar aigua, però també considera que l'administració s'ha d'esforçar per garantir-ne un subministrament eficaç.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona