Medi ambient

Medi Ambient

Un trosset de mar a casa

‘MésQue Inciatives’ aposta per promoure l’aigua de mar a les piscines per reduir l’ús aigua dolça que es consumeix de manera lúdica

Dona feina a persones amb diversitat funcional

L’augment de les temperatures, la sequera i la mala gestió de l’aigua han provocat que cada cop siguin més habituals les restriccions d’aigua. Atesa aquesta situació, com es pot sobreviure als mesos d’estiu? El projecte MésQue Iniciatives impulsa un model alternatiu de piscines sostenibles. Segons explica Jordi Tosca, un dels membres de l’iniciativa, fa 17 anys que aposten per “reduir la quantitat d’aigua dolça que es consumeix de manera lúdica a les piscines”. Així, el projecte es basa a omplir-les amb aigua de mar. “No es tracta d’aigua dolça a què posteriorment s’afegeix sal, sinó que agafem aigua de la Costa Brava i la passem per un procés de filtratge per eliminar-ne tota la matèria orgànica. A més, també fem un tractament perquè l’aigua duri molt de temps dins de les piscines (entre 5 i 6 anys), sense que s’hagin de buidar ni utilitzar productes químics.” Aquest projecte, que té una de les principals captacions d’aigua a Blanes, és una empresa declarada centre especial de treball (CET) sense ànim de lucre. Un CET és un mitjà d’integració de persones diversitat funcional en el mercat laboral. D’aquesta manera, l’objectiu principal del projecte és “elaborar tasques productives i assegurar treballs remunerats dels treballadors amb diversitat funcional”.

Pel que fa a l’aigua de mar, Tosca recorda que es tracta d’un element que té nombroses virtuts a l’hora d’utilitzar-lo de manera lúdica a les piscines. “No cal sal artificial, ni clor, ni altres tipus de productes químics perquè l’aigua quedi neta. Tampoc no s’hi reprodueixen mosquits, ni hi van abelles a beure aigua i té més flotabilitat a causa de la sal. Per tant, per a la canalla i la gent gran és més segur, perquè no hi ha un risc tan alt d’ofegar-se”, explica. D’altra banda, també recorda que l’aigua de mar va bé “per a qualsevol malaltia que es pugui tenir a la pell, com ara la psoriasi”. Per tots aquests motius, Tosca considera que iniciatives com aquesta poden ser una alternativa, primer, per combatre les restriccions de sequera i, segon, per començar a prendre consciència i ser més sostenibles des d’una vessant lúdica. “L’aigua és un bé finit. Hem de començar a canviar la cultura del consum de l’aigua, i un d’aquests canvis pot ser omplir les piscines amb aigua de mar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia