Salut

salut

Un estudi conclou que augmentar una proteïna pot prevenir la pèrdua de massa muscular a la vellesa

És una descoberta de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona i la Universitat de Barcelona

Investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona i de la Universitat de Barcelona han descobert que augmentar artificialment la presència d’una proteïna en els músculs pot prevenir la pèrdua de massa muscular durant la vellesa.

L’estudi de l’IRB, publicat en la revista Autophagy, demostra que una presència alta de la proteïna TP53INP2 en els músculs pot ajudar a prevenir la pèrdua progressiva de massa i funcions musculars.

La proteïna TP53INP2 regula l’autofàgia, el procés cel·lular pel qual s’eliminen proteïnes i orgànuls danyats, en la preservació de la massa muscular i el funcionament.

La pèrdua de massa muscular es produeix normalment a partir dels 55 anys, procés que, segons la recerca, es podria ralentitzar amb una presència elevada d’aquesta proteïna, la qual cosa els científics han associat a una força muscular més gran i un envelliment més saludable.

“Aquest estudi ens dona esperances sobre possibles tractaments que podrien millorar o almenys mitigar els efectes de l’envelliment dels músculs”, ha explicat el catedràtic de la Facultat de Biologia de la UB i membre del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (CIBERDEM), Antonio Zorzano.

A partir de les conclusions d’aquest estudi s’obren noves vies de recerca en el camp de l’envelliment, mitjançant possibles intervencions per aconseguir que les persones d’edat avançada millorin en independència i vitalitat, segons l’investigador.

Els experiments de l’estudi es van dur a terme en ratolins i mostres de teixit humà i la recerca va ser finançada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, la Generalitat i l’Institut de Salut Carlos III, amb la col·laboració amb mostres biològiques per part de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Els investigadors continuaran amb l’estudi, aprofundint en com intervenen els factors genètics, l’activitat física, la nutrició i els hàbits en els nivells de la proteïna segons cada persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.